Nit electoral

L’Agrupació d’electors s’ha imposat i ha guanyat les eleccions situant-se com a primera força amb un 28’41€ dels vots. 1.348 vots i 5 regidors avalen una victòria històrica guanyant a tots els col·legis electorals. Per trobar una situació similar ens hem de remuntar a finals dels anys 80.

El poble ha votat canvi i ha votat en clau de poble.

Una dada molt reveladora del 26M a Tiana és l’homogeneïtat del vot de Junts per Tiana. Amb més candidatures que mai, l’agrupació d’electors va guanyar a tots els col·legis. Això no passava des dels anys de l’Escudé, fa 30 anys.

Campanya electoral

TRes actes centrals van marquen la campanya electoral relligant el poble viu i el poble verd. Els origens i els nous reptes per a la economia local, amb la vinya com a motor, van obrir i tanca la campanya amb actes a can Parxet i Alta Alella. I en l’equador de la campanya una festa familiar per explicar el poble viu i educador.

Tres actes multitudinaris, adreçats a diferents grups de tianencs i tianencs, per poder explicar els eixos centrals del projecte de poble de Junts per Tiana que es van complementar amb un porta a porta i una tramesa electoral fet íntegrament pels membres de la candidatura i els col·laboradors de l’agrupació electoral.

Presentació de la llista electoral eleccions 2019

En Cesc, que té 19 anys i votarà per primer cop. L’Antonio, amb 71, que el 1983 anava de 2 a les llistes del PSUC. La Nuria, incombustible, que ha lluitat des de Les Costes per millorar el barri. La Susanna, que somia un poble educador. La Marina, que impulsarà el pla d’equitat de gènere i que ho té tot pensat. El Ramon, cap de Rehabilitació de Can Ruti jubilat, defensor de la qualitat de la sanitat pública. El Jordi, medallista paralímpic i medallista en fer-se pesat fins que aconsegueix el que es proposa. L’empenta de la Jèssica, el seny esbojarrat de la Mariona (torna ja de l’Erasmus!), la Teresa i la seva passió pel mon de l’esport. L’Andrés, pirata mexicà, que ja és més de poble que ningú. La Dolors, solidària incansable amb els familiars dels presos i preses polítics. El Franz i el Xavi, apassionats, cors senzills, lluitadors, herois els dos de l’1-O a Tiana: ni un mil·límetre deixaran que ens allunyem del camí. La Núria de Can Boter, creativitat, talent, disciplina; poesia, ens cal més poesia.

La Cris, companya de plens: amb ella va començar tot. Un dia l’alcaldessa li va dir: “Si no us agrada, presenteu-vos a les eleccions”. I aquí estem. Els 17.

Veïns i veïnes, representem una nova generació que vol fer les coses diferents. Ens presentem amb la il·lusió del primer dia i el bagatge de 4 anys a l’oposició. Som poble. Una agrupació d’electors, una llista cívica que vol donar un tomb a l’Ajuntament per millorar la vida dels tianencs i tianenques.

Som poble. Som els vostres veïns i veïnes. Metges, periodistes, tècnics d’acció social, politòlegs, botiguers, analistes de dades, comercials, estudiants… Gent de la cultura, de les entitats… Del Carmelità, de Can Gosch, de Can Gaietà, del centre, de Les Costes, de Creu de Terme… 9 dones i 8 homes. Dels 19 als 71 anys. Totes les Tianes representades en una llista cívica de veïns i veïnes.

Som Junts per Tiana, som una agrupació d’electors que ens vam mobilitzar el 2015 per donar un gir a l’Ajuntament. Ens presentem amb la il·lusió del primer dia i amb el bagatge de quatre anys treballant des de l’oposició.

Idees per a Tiana

Escoltar i trepitjar el carrer. Són dues coses senzilles, que no costen diners i que són fàcils de fer. I són dues coses que els veïns i veïnes de qualsevol poble demanen als seus representants.

Mirar-ho tot des de l’òptica de la plaça de la Vila empetiteix. S’ha d’obrir el focus.

Per això durant aquests quatre anys no ens hem mogut del carrer. Com fèiem abans de la creació de l’agrupació d’electors. Com fèiem abans de Junts per Tiana.

Aquests darrers mesos, a més, vam dir: per què no anem a buscar idees per Tiana? Les idees que tenen els veïns i veïnes. I per què no ho fem a casa seva?

I així va començar un projecte participatiu que ha servit per fixar les prioritats del programa electoral a banda de prendre bona nota de tot el que passa i preocupa a cada zona i que és fàcil o difícil de solucionar.

Presentació de l’Isaac com a candidat a l’alcaldia de Tiana

La Sala Albéniz es va omplir en la presentació d’Isaac Salvatierra com a candidat a l’alcaldia de Tiana. L’Isaac va exposar durant una conferència política de 30 minuts el model de poble i algunes de les accions concretes del programa electoral. Va ser el punt final d’un acte que va començar amb un concurs en què tot el públic va participar entregat i encuriosit per la intervenció de la periodista Laura Rosel, que va fer el perfil professional i personal de l’Isaac.