Isaac Salvatierra

Així és el portaveu de Junts per Tiana

L’Isaac va néixer a Tiana l’any 1977. És periodista i professor universitari.

És periodista especialitzat en internet i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i professor de comunicació de la Universitat de Barcelona. Actualment treballa a Catalunya Ràdio.

L’Isaac és un gestor d’equips. Ha treballat a l’ARA, RAC1, l’ACN, El Punt i Ràdio Tiana. També ha estat cap de Comunicació del Departament d’Agricultura i cap de premsa d’Esquerra Republicana. És llicenciat en Comunicació Audiovisual.

A l’Ara.cat va ser cap del diari digital i ha explorat noves narratives amb projectes com el resum interactiu dels 3 anys de l’ARA –el primer multimèdia d’aquestes característiques a Espanya– o el joc lingüístic Digue’m com parles i et diré d’on ets (explicat aquí i aquí). Aquí podeu veure tots els interactius de l’ARA. L’Isaac está especialitzat, també, en periodisme de dades. El maig del 2016 va crear l’Ara Data. El reportatge Per què Catalunya crema va ser seleccionat entre els millors treballs d’investigació del 2016.

RAC1 va ser cap d’informatius i editor de l’informatiu 14/15 durant tres anys, amb la sots edició de la periodista Laura Rosel, durant el pas de l’emissora al lideratge. RAC1 va ser la primera emissora privada de la historia de Catalunya en aconseguir el lideratge d’audiència.

 

 

Amb 19 anys, l’any 1996, va impulsar la creació de  l’emissora municipal Ràdio Tiana. El 2013 va refundar el projecte: es diu La Local i és un diari multiplataforma. En parla en aquest post.

De Ràdio Tiana va fer el salt al diari El Punt en què va ser cap de secció de l’edició del Barcelonès Nord amb només 22 anys.

L’any 2000 va idear una xarxa social col·laborativa de preguntes i respostes que es deia Astut.com, quan encara no hi havia xarxes socials. Va fracassar; però de les ensopegades se n’aprèn molt.

Va viure i treballar un any a Nova York com a delegat de l’ACN.

Com és l’Isaac?

L’Isaac és el net i el nebot de les telefonistes del poble, la Rita i la Teresita Roses, ‘les vilones’, les filles de can Riteta. Potser li ve d’aquí la seva vena comunicativa. De petit feia fer diaris als companys de classe i amb un amic va intentar muntar una emissora a casa. Finalment, amb 19 anys porta el projecte de Ràdio Tiana a l’Ajuntament, que li accepta íntegrament i li encarrega que el desenvolupi i formi l’equip per a l’emissora municipal. Part de la seva família treballa per la instauració de la democràcia des de Tiana durant els anys de la Transició.

 

Amb només 7 anys ja feia teatre i cantava a la coral infantil de la Societat Coral Joventut Tianenca i acompanyava la seva germana als entrenaments del Club Patinatge Tiana del qual en va acabar presentant alguns festivals. A l’Agrupació Artística del Casal forma part del primer grup de nens i nenes del grup de teatre infantil, primer, i després el juvenil. Participa en els mítics Tiana Somriu i relleva Josep Mª Cussó en el paper de Lluquet dels Pastorets de Josep Mª Folch i Torres.

 

Preocupat per la història i el bé comú, és un dels quatre col·laboradors que ajuden l’ex regidor de cultura Lluís Carreras a fer la primera rehabilitació del vagó del Tramvia l’any 1996. Encara li ve salivera quan pensa amb els calamars a la romana que feia la Carme León al Casal. I si li pregunteu, no negarà haver trucat de matinada a l’obrador de ca l’Aixelà per demanar un croisant acabat de fer.

 

De petit, seduït per la ràdio, trucava a ‘La nit dels ignorats’, el programa de Catalunya Ràdio conduït pel també tianenc Carles Cuní.

 

Des del 2015 és regidor a l’Ajuntament de Tiana i portaveu del grup municipal de Junts Tiana. Va ser un dels impulsors de la plataforma Km0 i fundador de la primera agrupació d’electors de Tiana. Va liderar el projecte que el va portar a ser la tercera força més votada al poble les eleccions municipals del 2015 amb un 18% del total dels vots. Junts va obtenir 725 vots i dos regidors, Isaac Salvatierra i Cristina Comas.

 

És un devorador de cultura. Del teatre i de la música de Neil Young i Mishima. I un obsessionat per l’educació i els valors que cal ensenyar i transmetre als nens i nenes.

 

D’aparença tranquil·la i pacient, té un tarannà inquiet, hiperactiu i obsessiu per fer les coses ben fetes. Defuig del frontisme, les discussions i el fangueig polític. És rigorós, amb una gran capacitat per escoltar, perfeccionista, estratega en el treball d’equip i un enamorat de Tiana.