Junts Tiana http://www.juntstiana.cat A Tiana, Junts Tiana Fri, 20 Nov 2020 11:11:34 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.3 https://i1.wp.com/www.juntstiana.cat/wp-content/uploads/2018/09/cropped-avatar-color-rodo.png?fit=32%2C32 Junts Tiana http://www.juntstiana.cat 32 32 86954327 Junts per Tiana proposa els noms de Montalegre Vilà i Àlvar Suñol per als carrers principals de Vessants II http://www.juntstiana.cat/2020/11/06/junts-per-tiana-proposa-els-noms-de-montalegre-vila-i-alvar-sunol-per-als-carrers-principals-de-vessants-ii/ http://www.juntstiana.cat/2020/11/06/junts-per-tiana-proposa-els-noms-de-montalegre-vila-i-alvar-sunol-per-als-carrers-principals-de-vessants-ii/#respond Thu, 05 Nov 2020 23:20:07 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=12307

Junts per Tiana proposa Montalegre Vilà i Àlvar Suñol com a noms per als carrers principals de Vessants II, un […]

The post Junts per Tiana proposa els noms de Montalegre Vilà i Àlvar Suñol per als carrers principals de Vessants II appeared first on Junts Tiana.

]]>

Junts per Tiana proposa Montalegre Vilà i Àlvar Suñol com a noms per als carrers principals de Vessants II, un nou pla parcial que donarà, en part, dret a l’habitatge a una nova generació de tianencs i tianenques. Perseguint l’objectiu de posar de relleu els valors integradors, Junts per Tiana, fa la proposta de dos tianencs que han treballat de diferents maneres pel poble assolint la transversalitat integradora i oberta que a enriquit el poble i deferents generacions de tianencs. La seva tasca, de fet, encara perdura.

Tiana té figures que han treballat pel poble i poques vegades hi ha l’oportunitat de reconèixer la seva tasca amb el nom d’un carrer. És per això que Junts per Tiana proposa dos noms de dos persones estretament vinculades al poble i posa sobre la taula la possibilitat de treballar un llistat de noms consensuats per a properes ocasions.

Hi ha un dèficit en el nomenclàtor de noms de dones i de dones del poble. Un fet que s’hauria d’anar invertint. Per aquest motiu veiem important el nom  de Montalegre Vilà, una dona d’una generació que sovint queda invisible. D’altra banda, no és habitual posar noms de carrers a persones en vida, però en el cas de l’Àlvar Suñol la seva enorme aportació altruista i la seva projecció internacional justifiquen que pugui rebre aquest reconeixement, i més, tenint en compte la proximitat del pla parcial amb el lloc on va viure.

Montalegre Vilà Cuní

Montalegre Vilà va ser la impulsora de la gran restauració de l’ermita de l’Alegria. L’any 1954 engega un projecte de participació ciutadana que culminarà en l’ermita tal com la coneixem ara. Promou la compra dels bancs, la instal·lació elèctrica, els frescos de Josep Mª Serra Goday i la campana, que va cedir la Cartoixa de Montalegre. L’ermita havia estat saquejada saquejada durant la Guerra Civil.

Montalegre Vilà recupera, també, l’aplec de l’Alegria del dillluns de Pàsqua, espai de romeria de persones de fe, creients de totes les contrades i punt de trobada de generacions de tianencs i tianenques, encara avui. D’ella diuen que era una dona forta, vital i incansable. Una dona lluitadora en un món d’homes que va treballar per restaurar part de la historia i el patrimoni local. La seva tasca encara no ha estat reconeguda.

Àlvar Suñol Muñoz-Ramos

La tècnica i la mentalitat artística d’Àlvar entronca amb la dels vells pintors del Renaixement italià. Quinze anys d’estada a París marquen la seva carrera i la projecten cap a França i els Estats Units. L’equilibri i la unitat són valors constants d’una obra de producció escassa, però d’una perfecció tècnica inaudita en els artistes contemporanis.

Bona part del seu temps l’ha dedicat a treballar per a la cultura tianenca. Són seus els murals de la piscina municipal, els de la sala de plens o l’escultura Dona, pau i flora, situada a la plaça de la Vila. Referent d’artistes locals i mestre de nous talents. Tot plegat una contribució important per crear la vila d’art i cultura oberta al Mediterrani.

The post Junts per Tiana proposa els noms de Montalegre Vilà i Àlvar Suñol per als carrers principals de Vessants II appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/11/06/junts-per-tiana-proposa-els-noms-de-montalegre-vila-i-alvar-sunol-per-als-carrers-principals-de-vessants-ii/feed/ 0 12307
Junts per Tiana portarà al ple municipal la reprovació del primer tinent d’alcalde Albert Sales per les seves declaracions sobre l’accessibilitat http://www.juntstiana.cat/2020/11/04/junts-per-tiana-portara-al-ple-municipal-la-reprovacio-del-primer-tinent-dalcalde-albert-sales-per-les-seves-declaracions-sobre-laccessibilitat/ http://www.juntstiana.cat/2020/11/04/junts-per-tiana-portara-al-ple-municipal-la-reprovacio-del-primer-tinent-dalcalde-albert-sales-per-les-seves-declaracions-sobre-laccessibilitat/#comments Wed, 04 Nov 2020 13:42:05 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=12302

L’agrupació d’electors i electores Junts per Tiana registrarà al ple municipal una proposta de reprovació del primer tinent d’alcalde de […]

The post Junts per Tiana portarà al ple municipal la reprovació del primer tinent d’alcalde Albert Sales per les seves declaracions sobre l’accessibilitat appeared first on Junts Tiana.

]]>

L’agrupació d’electors i electores Junts per Tiana registrarà al ple municipal una proposta de reprovació del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tiana, Albert Sales, del grup municipal del PSC, per les seves declaracions sobre l’accessibilitat en el ple d’ahir dimarts.
L’accessibilitat universal és una conquesta social irreversible d’un dret fonamental que no pot ser ni denigrat, ni ridiculitzat, i molt menys per un càrrec públic.

L’accessibilitat universal està protegida per la llei. L’existència d’una normativa d’obligat compliment i la convicció que l’accessibilitat contribueix a la millora de la qualitat de vida de tota la ciutadania fan necessari incrementar els esforços per avançar cap al concepte d’accessibilitat universal i de disseny per a tothom.

Els últims anys han estat importants els avenços assolits pel reconeixement dels legítims drets i els corresponents deures de les persones amb discapacitat, però no són suficients. El ple municipal va aprovar el març del 2016 per unanimitat (PSC, Pdcat, Junts per Tiana, ERC, CUP i PP) una moció que instava el govern municipal a elaborar un Pla d’accessibilitat universal.

Els pobles i ciutats són de les persones que hi viuen. Un poble accessible és un poble més còmode i segur per a tothom, però, sobretot, és un poble més just i inclusiu.

Debat al ple municipal sobre accessibilitat universal 

The post Junts per Tiana portarà al ple municipal la reprovació del primer tinent d’alcalde Albert Sales per les seves declaracions sobre l’accessibilitat appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/11/04/junts-per-tiana-portara-al-ple-municipal-la-reprovacio-del-primer-tinent-dalcalde-albert-sales-per-les-seves-declaracions-sobre-laccessibilitat/feed/ 1 12302
Can Riera per a la cultura http://www.juntstiana.cat/2020/11/01/can-riera-per-a-la-cultura-2/ http://www.juntstiana.cat/2020/11/01/can-riera-per-a-la-cultura-2/#respond Sun, 01 Nov 2020 11:03:37 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=12321

La cultura és la columna vertebral d’un poble viu i educador. Tiana és bressol cultural d’artistes de totes les disciplines. […]

The post Can Riera per a la cultura appeared first on Junts Tiana.

]]>

La cultura és la columna vertebral d’un poble viu i educador. Tiana és bressol cultural d’artistes de totes les disciplines. L’art i el talent que ens identifica. La barreja de colors de la paleta tianenca que dibuixa la vila d’art i cultura oberta al Mediterrani que volem ser. La música, el teatre, el circ, les lletres, la dansa, la veu, la fotografia o les arts plàstiques tenen els seus referents al poble. I amb tots ells cal fer el projecte comú que Tiana necessita per retornar-li la riquesa cultural. Perquè en la cultura reposa la identitat dels pobles.

Aquest pòsit creatiu necessita eines i espais per a desenvolupar-se, per a créixer, i necessita també símbols que el representin. L’any 1978, l’Ajuntament de l’alcalde Josep París compra el Casal de Tiana, amb la Sala Albéniz. L’any 1998 l’Ajuntament de l’alcalde Ferran Vallespinós inaugura la biblioteca municipal, llargament reclamada. Fa massa anys que el consistori no inverteix en l’estructura que li cal al teixit artístic i cultural. Vam perdre la Catequística i tota l’efervescència cultural que en sorgia des dels anys 50. Hem deixat a mig fer la sala d’exposicions Casa de la Punxa i la sala Sant Jordi. Vam perdre pel camí el museu Lola Anglada i, amb ell, hem deixat perdre la casa de la Palmera, propietat de l’Ajuntament des de finals dels anys 90, totalment malmesa i oblidada. El projecte cultural d’arranjament del parc Mascaró també ha quedat en un calaix.

Cal no perdre la memòria institucional. Cal mantenir el fil de la història engegada per la mateixa  institució, representada en la figura dels alcaldes Ester Pujol, Emili Muñoz i Ferran Vallespinós, que donen Can Riera al poble i repensen la masia per ser un dels símbols del teixit cultural tianenc. El desconeixement no pot malmetre la feina feta fins ara, al llarg de 16 anys, per tres equips de govern diferents.

Article publicat a la revista municipal Tiana’t, novembre 2020

The post Can Riera per a la cultura appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/11/01/can-riera-per-a-la-cultura-2/feed/ 0 12321
L’especial de Festa Major al web de Junts per Tiana supera les 1.600 pàgines vistes http://www.juntstiana.cat/2020/09/28/expecial-festa-major-dades-visites-1600/ http://www.juntstiana.cat/2020/09/28/expecial-festa-major-dades-visites-1600/#respond Mon, 28 Sep 2020 07:42:22 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=12174

L’especial de Festa Major que Junts per Tiana va publicar, del 12 al 16 de setembre, al web en motiu […]

The post L’especial de Festa Major al web de Junts per Tiana supera les 1.600 pàgines vistes appeared first on Junts Tiana.

]]>

L’especial de Festa Major que Junts per Tiana va publicar, del 12 al 16 de setembre, al web en motiu de Sant Cebrià i la suspensió de les festes ha tingut 1.635 pàgines vistes. 552 usuaris han visitat l’especial que ha tingut 818 sessions.

 

Tiana s’ha quedat sense Festa Major aquest any arran de la pandèmia de la Covid-19. Però no volíem deixar passar el moment de viure-la d’alguna manera. O, potser, més ben dit, de reviure-la. Reviure tots aquells moments que cada un de nosaltres guardem i descobrir els records de la festa que ha anat movent el poble al llarg dels anys.

Durant cinc dies la web de Junts per Tiana i les xarxes socials de l’agrupació electoral van fer un repàs per la història de la Festa Major amb fotografies i el testimoni oral de diferents persones que al llarg dels anys han treballat per fer viva la festa. Hem volgut mantenir viu l’esperit de la Festa Major i ho hem fet gràcies a tots vosaltres.

 

La pàgina amb més visites ha estat la dels records de festa publicada el diumenge 13 de setembre que rememorava la guerra de pa mullat, seguida de la pàgina principal de l’especial, la del dissabte 12 de setembre i l’àlbum fotogràfic de les 24 hores de ball.

 

 

 

L’especial ha recuperat el relat oral de Francesc Fernández ‘Frasquito’, Eulàlia Maurell ‘Laieta’, Fer Merlos, Jaume Soler i Joan Armengol ‘Juanitu’ per explicar es origens de la festa i les annectodes i ha recuperat dos àlbums fotogràfics dels actes que van marcar la dècada dels 80: la guerra de pa mullat i les 24 hores de ball.

 

Durant 5 dies es va fer un recorregut a partir dels dissenys dels diferents cartells de Festa Major des de l’any 1955 fins el 1996.

 

El concurs

El concurs a Instagram ha superat totes les expectatives.

Hi hagut 7.960 visualitzacions de totes les històries, 251 participants i 147 encerts.

 

Durant els 5 dies que va durar l’especial a l’Instagram de Junts per Tiana es podia participar en un concurs de Festa Major on protagonistes de diferents èpoques explicàven actes i annecdotes de les festes.

 

 

The post L’especial de Festa Major al web de Junts per Tiana supera les 1.600 pàgines vistes appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/09/28/expecial-festa-major-dades-visites-1600/feed/ 0 12174
Gràcies, Ramon. Molta força, Jordi http://www.juntstiana.cat/2020/09/03/gracies-ramon-molta-forca-jordi/ http://www.juntstiana.cat/2020/09/03/gracies-ramon-molta-forca-jordi/#respond Thu, 03 Sep 2020 07:57:56 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11732

L’assemblea de Junts per Tiana agraeix i reconeix la tasca del regidor Ramon Coll durant el curs polític 2019-2020 com […]

The post Gràcies, Ramon. Molta força, Jordi appeared first on Junts Tiana.

]]>

L’assemblea de Junts per Tiana agraeix i reconeix la tasca del regidor Ramon Coll durant el curs polític 2019-2020 com a càrrec electe de l’Ajuntament de Tiana.

El regidor Coll cedeix la seva acta personal de regidor a Jordi Marí en un gest encomiable  que contribueix al projecte conjunt de Junts per Tiana.

Avui volem destacar la seva gestió en la situació de crisi arran de la pandèmia generada per la Covid-19, amb una especial atenció en la crisi de la residència municipal Sant Cebrià i en l’elaboració del pla social i econòmic de Junts per Tiana Contra el coronavirus més poble. I també la seva tasca en la millora de la gestió de la salut pública de Tiana presentant al ple el Pla de Salut Pública i en el seguiment de la situació del servei de pediatria, més enllà de la feina conjunta amb la resta de grup municipal.

Volem donar tot el suport, força i empenta a Jordi Marí, que les properes setmanes prendrà possessió de la seva acta de regidor de Junts per Tiana a l’Ajuntament de Tiana. Sabem que encara aquesta nova etapa, un nou repte, amb responsabilitat i respecte, i amb la il·lusió, força i perseverança que sempre ha marcat la seva feina a l’agrupació d’electors.

L’assemblea de Junts per Tiana vol destacar l’enorme generositat del grup municipal, en especial del regidor Ramon Coll, per la responsabilitat, principis i valors que sempre han mostrat com a representants a l’Ajuntament de Tiana de la força més votada del poble.

Seguim endavant. Som poble!

The post Gràcies, Ramon. Molta força, Jordi appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/09/03/gracies-ramon-molta-forca-jordi/feed/ 0 11732
Jordi Marí, nou regidor de l’Ajuntament de Tiana http://www.juntstiana.cat/2020/09/03/jordi-mari-regidor-junts-tiana/ http://www.juntstiana.cat/2020/09/03/jordi-mari-regidor-junts-tiana/#respond Thu, 03 Sep 2020 07:29:53 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11706 Jordi Marí

Jordi Marí, venedor de la ONCE i campió paralímpic a Seül’88 i Barcelona’92, entra a l’Ajuntament. El proper mes d’octubre […]

The post Jordi Marí, nou regidor de l’Ajuntament de Tiana appeared first on Junts Tiana.

]]>
Jordi Marí

Jordi Marí, venedor de la ONCE i campió paralímpic a Seül’88 i Barcelona’92, entra a l’Ajuntament. El proper mes d’octubre serà el nou regidor de Junts per Tiana. Marí agafa el testimoni de Ramon Coll, que exercirà les seves funcions fins al ple de setembre. El proper dimarts dia 8 donarà el relleu en el projecte compartit de l’agrupació electoral.

Fem encara més gran el compromís de Junts per Tiana pel poble inclusiu i el poble educador.

 

Ramon Coll, dona el relleu a Marí després d’un curs polític com a regidor de Junts per Tiana. Coll, metge i ex cap de rehabilitació de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, ha centrat la seva gestió en la situació de crisi arran de la pandèmia generada per la Covid 19, tenint una especial atenció en la crisi de la residència municipal Sant Cebrià i en l’elaboració del pla social i econòmic de Junts per Tiana Contra el coronavirus més poble.

Foto: Sergi Alcàzar

Ramon Coll també s’ha centrat en la millora de la gestió de la salut pública presentant al ple el Pla de Salut Pública i en el seguiment de la situació del servei de pediatria.

Jordi Marí: “Pensem i treballem pel que volen els tianencs”

Jordi Marí

Jordi Marí

Jordi Marí agafarà el relleu el mes que ve però ja està integrat treballant amb el grup municipal format per Isaac Salvatierra, Cristina Comas, Núria Amado i Susanna Capell. En Jordi és fill del poble, té 52 anys, dues bessones i un fill més petit, i viu a can Gaietà.

En Jordi no hi veu. Va perdre la visió d’un cop de pilota al pati de l’escola Lola Anglada però no va voler mai tancar-se a casa i es va llançar a la piscina. Marí és campió paralímpic. Té 3 medalles de bronze dels jocs de Seül’88 i una medalla de bronze dels de Barcelona’92. Va ser també portador de la torxa olímpica en el seu camí per encendre el peveter. Jordi Marí va moure tot el poble cap a les piscines Picornell.

 

 

Marí: “No pararé d’agrair al poble de Tiana el suport que sempre m’ha donat”

Sí, ell és en Jordi Marí que posa nom al Duet, el complex esportiu municipal. És el primer i únic tianenc que té un equipament amb el seu nom en vida. Li treu importància i ho veu com una mostra més d’estima del seu poble. En Jordi veu El Casal com el punt de trobada de tota la vida i no imagina el poble sense l’Alegria i la Font de can Comas. En Jordi és venedor de l’ONCE. Té la seva caseta de cupons a tocar del passatge Moragas.

 

Jordi Marí lliura el programa de Junts en braille

 

Amb un sentit de l’humor envejable, en Jordi parla de la seva visió de Tiana amb ironia fina. Sap on són tots els forats, tots els arbres amb les branques massa llargues i les bústies amb què et pots donar un cop. I per això, quan es tracta d’accessibilitat, és persistent.

En Jordi va impulsar des de Junts per Tiana el pla d’accessibilitat que el ple municipal va aprovar per unanimitat l’abril del 2016, que s’ha de desplegar encara. Un projecte per fer un poble accessible per a tothom, del qual en Jordi Marí n’és motor.

 

 

Fa cinc anys que treballa incansablement a l’assemblea de Junts per Tiana, de la qual forma part des de les eleccions del 2015, des de la formació de la primera agrupació d’electors. Les darreres eleccions municipals (2019), ocupava el número 6 de la llista.

En Jordi és esforç i superació. Un home senzill que ens ensenya a veure el poble d’una altra manera.

L’assemblea de Junts per Tiana ha fet un comunicat en agraïment i suport al relleu entre Ramon Coll i Jordi Marí.

The post Jordi Marí, nou regidor de l’Ajuntament de Tiana appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/09/03/jordi-mari-regidor-junts-tiana/feed/ 0 11706
El nou regidor de Junts per Tiana http://www.juntstiana.cat/2020/09/01/el-nou-regidor-de-junts-per-tiana/ http://www.juntstiana.cat/2020/09/01/el-nou-regidor-de-junts-per-tiana/#respond Tue, 01 Sep 2020 09:41:37 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11715 Jordi Marí

Jordi Marí serà el nou regidor de Junts per Tiana. Marí agafa el testimoni de Ramon Coll, que exercirà les seves funcions […]

The post El nou regidor de Junts per Tiana appeared first on Junts Tiana.

]]>
Jordi Marí

Jordi Marí serà el nou regidor de Junts per Tiana. Marí agafa el testimoni de Ramon Coll, que exercirà les seves funcions fins al ple de setembre. Marí ocupava el número 6 de la llista de l’agrupació electoral i entrarà com a càrrec electe el proper mes d’octubre.

“Pensem i treballem pel que volen els tianencs”

En Jordi és fill del poble. Té 52 anys, dues bessones i un fill més petit, i viu a can Gaietà.

En Jordi no hi veu. Va perdre la visió d’un cop de pilota al pati de l’escola Lola Anglada però no va voler mai tancar-se a casa i es va llançar a la piscina. Marí és campió paralímpic. Té 3 medalles de bronze dels jocs de Seül’88 i una medalla de bronze dels de Barcelona’92.

 

Va ser també portador de la torxa olímpica en el seu camí per encendre el peveter. Jordi Marí va moure tot el poble cap a les piscines Picornell.

 

 

En Jordi i Tiana

Sí, ell és en Jordi Marí que posa nom al Duet, el complex esportiu municipal. És el primer i únic tianenc que té un equipament amb el seu nom en vida. Li treu importància i ho veu com una mostra més d’estima del seu poble. Jordi Marí és jurat de la Festa de l’Esport des de la seva creació fa 7 anys.

 

“No pararé d’agrair al poble de Tiana el suport que sempre m’ha donat”

En Jordi veu el Casal com el punt de trobada de tota la vida i no imagina el poble sense l’Alegria i la Font de can Comas. En Jordi és venedor de l’ONCE. Té la seva caseta de cupons a tocar del passatge Moragas.

 

Jordi Marí lliura el programa de Junts en braille

El regidor a l’ombra

Amb un sentit de l’humor envejable, en Jordi parla de la seva visió de Tiana amb ironia fina. Sap on són tots els forats, tots els arbres amb les branques massa llargues i les bústies amb què et pots donar un cop. I per això, quan es tracta d’accessibilitat, és persistent.

En Jordi ha exercit de regidor a l’ombra els darrers anys, dins l’estructura interna prevista per Junts per Tiana, i va impulsar des de Junts per Tiana el pla d’accessibilitat que el ple municipal va aprovar per unanimitat l’abril del 2016, que s’ha de desplegar encara. Un projecte per fer un poble accessible per a tothom, del qual en Jordi Marí n’és motor.

 

Fa cinc anys que treballa incansablement a l’assemblea de Junts per Tiana, de la qual forma part des de les eleccions del 2015, des de la formació de la primera agrupació d’electors.  Les darreres eleccions municipals (2019), ocupava el número 6 de la llista.

En Jordi és esforç i superació. Un home senzill que ens ensenya a veure el poble d’una altra manera.

The post El nou regidor de Junts per Tiana appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/09/01/el-nou-regidor-de-junts-per-tiana/feed/ 0 11715
Susanna Capell: La dansa entre la vulnerabilitat i la resiliència http://www.juntstiana.cat/2020/08/29/la-dansa-entre-la-vulnerabilitat-i-la-resiliencia/ http://www.juntstiana.cat/2020/08/29/la-dansa-entre-la-vulnerabilitat-i-la-resiliencia/#respond Sat, 29 Aug 2020 20:12:19 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11717 coronavirus mes poble verd

En menys de sis mesos, la COVID-19 s’ha convertit en un fenomen mundial mostrant la seva letalitat a 5 continents […]

The post Susanna Capell: La dansa entre la vulnerabilitat i la resiliència appeared first on Junts Tiana.

]]>
coronavirus mes poble verd

En menys de sis mesos, la COVID-19 s’ha convertit en un fenomen mundial mostrant la seva letalitat a 5 continents del nostre planeta i Tiana no ha estat una excepció. S’han posat de manifest les diverses vulnerabilitats socials, polítiques, econòmiques, tècniques i educatives en la gestió pública que tenen els diferents territoris, països i Estats del món.

Les competències, les habilitats, les capacitats per anticipar-se, donar resposta a les necessitats i com es resisteix a l’amenaça del efectes de l’emergència sanitària i social, com els sistemes han ofert solucions i reaccions, han estat diferents i variats a cada indret. Formules màgiques? Sembla que no.  Quan es conviu amb la certesa de l’error i la presa de decisions es realitza amb informació limitada, cal assumir que hi haurà conseqüències en funció de quines son i han estat les responsabilitats dels òrgans gestors i les persones.

Les famílies tianenques han mostrat la seva resiliència i manifestat les seves, però ha sorgit un sentiment de dol, patiment, pena i impotència pel dolor que ens provoca la pèrdua de drets, llibertats i, evidentment, d’una persona estimada i volguda.

Aquest virus ha escollit deixar-nos sense persones grans que formaven part del nostre poble i de la cultura viva, persones que ens transmeten de generació en generació els valors, histories i vivències de les seves trajectòries, fonamentals en la nostra evolució com a societat.

Cal que mostrem el nostre condol i compassió a les persones i famílies afectades per la COVID-19. Acompanyant i donar-los tot el suport, sumar sinergies amb un pla de reactivació de la nostra economia local, amb un poble verd i compromès amb la lluita per l’emergència climàtica. Cal que Tiana es reinventi, cerqui alternatives, amb serenitat i energia que ens permetin una reconstrucció social i econòmica amb mirada local, promotora de drets social i oportunitats: Contra el coronavirus + POBLE.

Article de la regidora Susanna Capell publicat a la revista municipal del mes de setembre

Llegeix tot el pla Covid-19 a juntstiana.cat

The post Susanna Capell: La dansa entre la vulnerabilitat i la resiliència appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/08/29/la-dansa-entre-la-vulnerabilitat-i-la-resiliencia/feed/ 0 11717
El pla fallit per a la mobilitat de l’avinguda Albéniz, un error més de l’equip de govern http://www.juntstiana.cat/2020/06/22/el-pla-fallit-per-a-la-mobilitat-de-lavinguda-isaac-albeniz-un-error-mes-de-lequip-de-govern/ http://www.juntstiana.cat/2020/06/22/el-pla-fallit-per-a-la-mobilitat-de-lavinguda-isaac-albeniz-un-error-mes-de-lequip-de-govern/#respond Mon, 22 Jun 2020 22:01:51 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11643

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tiana, format per ERC, Jxcat i PSC, ha hagut de fer marxa enrere en […]

The post El pla fallit per a la mobilitat de l’avinguda Albéniz, un error més de l’equip de govern appeared first on Junts Tiana.

]]>

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tiana, format per ERC, Jxcat i PSC, ha hagut de fer marxa enrere en el projecte de carril únic a l’avinguda Isaac Albéniz. La intenció era instal·lar un semàfor a l’altura del carrer Sant Jaume per regular el trànsit de doble sentit per carril únic. Les obres havien de començar el 8 de juny (així es va anunciar a xarxes), però el projecte ha quedat paralitzat, com informava Línia Nord.

 

Junts per Tiana reclama a ERC, JxCat i PSC que governin millor i que escoltin més al poble. Per això, preguntarà al proper ple municipal quin ha estat el cost del projecte fallit. La junta de govern local va aprovar el 29 de maig una despesa de 31.479,33 euros per al subministrament i instal·lació d’un pas alternatiu amb semàfors i per a obres de peatonalització de l’avinguda Isaac Albeniz.

Moment de la retirada del bloc de formigó on havia d’anar el semàfor i que ja s’havia instal·lat

 

L’equip de govern pretenia impulsar el projecte sense cap pla de mobilitat i sense obrir prèviament cap espai de participació ciutadana, aspectes bàsics i de sentit comú abans d’impulsar una política pública.

 

El Covid-19 i la necessitat de garantir la distància física entre persones com a mesura de prevenció per a la propagació del virus obliga a repensar l’espai públic i accelera debats ajornats, com la pacificació de la carretera de Tiana al seu pas pel centre.

 

Però les coses s’han de fer ben fetes. L’emergència sanitària requeria una actuació urgent per ampliar l’espai per a vianants al centre del poble, com s’ha fet a la majoria de municipis. A Tiana, es va optar per una actuació de molta més envergadura, que s’ha plantejat malament i que, a més, s’executava tard. 

 

El projecte plantejat implicava una canvi radical en la mobilitat del centre. Una mesura que cal estudiar amb tots els informes damunt la taula i a partir d’un model deliberatiu, escoltant totes les parts implicades.

 

Si el que es pretenien eren accions Covid, s’ha actuat tard i malament. Si el que es pretenia és impulsar la pacificació del centre, s’ha anat massa ràpid i sense els estudis i els espais de participació imprescindibles.

 

El 29 d’abril passat, Junts per Tiana va obrir el debat sobre les mesures provisionals a l’espai públic per fer front al Covid-19. 

 

El pla de mesures de Junts Contra el coronavirus més pobleun apartat amb propostes sobre l’urbanisme. El 18 de maig, Junts per Tiana va demanar pe escrit a l’equip de govern, sense èxit, “estudiar plegats un pla de mobilitat adaptat al Covid-19 que permeti als vianants mantenir la distància física per quan el poble entri a la fase 1 de desconfinament”. Note: There is a file embedded within this post, please visit this post to download the file.

 

La distància física és un nou argument per situar les persones al centre de l’espai públic. Més enllà de l’emergència sanitària, ens cal un replantejament seriós, sensible i respectuós de l’espai públic que incorpori les dimensions de l’ecologia urbana en un ambient segur. L’AMB està treballant en la redacció del Pla Director Urbanístic Metropolità, una gran oportunitat per recuperar un urbanisme amb mirada social i a escala de poble del Maresme. Cal avançar en aquest sentit, però cal fer-ho bé. Sense cap pas en fals. Amb els estudis pertinents i parlant amb tothom.

The post El pla fallit per a la mobilitat de l’avinguda Albéniz, un error més de l’equip de govern appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/06/22/el-pla-fallit-per-a-la-mobilitat-de-lavinguda-isaac-albeniz-un-error-mes-de-lequip-de-govern/feed/ 0 11643
Més junts que mai http://www.juntstiana.cat/2020/05/28/mes-junts-que-mai/ http://www.juntstiana.cat/2020/05/28/mes-junts-que-mai/#respond Thu, 28 May 2020 11:27:01 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11623

Les setmanes de confinament han suposat un nou despertar del poble. Un retrobament amb veïns i veïnes. Un sentiment de […]

The post Més junts que mai appeared first on Junts Tiana.

]]>

Les setmanes de confinament han suposat un nou despertar del poble. Un retrobament amb veïns i veïnes. Un sentiment de pertànyer i de comunitat, que és el que dona identitat i força als pobles. Relacionar-nos amb els que tenim més a prop ens fa més generosos. Aquestes darreres setmanes ens hem cuidat els uns als altres. Trucar a la porta d’un veí i oferir-li llimones o micacos de l’arbre del jardí… Dj’s improvisats que han amenitzat els vespres des del balcó per fer més agradable el tancament dels seus veïns i veïnes… Converses de finestra a finestra, històries compartides… Alguns han descobert les botigues de Tiana, el tracte personal i la bona qualitat dels productes durant el confinament. D’altres, racons insòlits durant les primeres passejades de la desescalada… Malgrat el confinament, hem estat més junts que mai. Aprofitem-ho. Ara és el moment. La Covid-19 ha provocat pèrdues irreparables de persones properes. Un xoc emocional i una crisi sense precedents. Però hem de mirar endavant i saber veure-hi oportunitats. És el moment de repensar el poble i posar en pràctica noves mesures que a la llarga definiran la Tiana del futur. I cal un pla. Un pla integral de mesures urgents i mesures a mitjà i llarg termini que donin forma a la Tiana del segle XXI i a la capacitat de garantir els serveis per a tots els seus veïns i veïnes.

Ara és el moment de reorientar totes les polítiques públiques a l’atenció social i a la generació d’ocupació estable, segura i de qualitat. I posar especial atenció en la mobilitat i en les característiques del centre del poble per fer-lo més amable per a tothom. La distància física és un nou argument per situar les persones al centre de l’espai públic. Més enllà de l’emergència sanitària, ens cal un replantejament seriós, sensible i respectuós de l’espai públic, que incorpori les dimensions de l’ecologia urbana en un ambient segur.

Ens cal un pla amb una visió global. Les mesures aïllades no solucionaran el problema a llarg termini. Cal un pla pensat i treballat, consensuat amb tots els actors del poble, que cada mesura tingui un sentit i es desplegui de manera transversal.

Article publicat a la revista municipal del mes de juny 2020

The post Més junts que mai appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/05/28/mes-junts-que-mai/feed/ 0 11623