Junts Tiana http://www.juntstiana.cat A Tiana, Junts Tiana Mon, 28 Sep 2020 07:42:22 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 https://i1.wp.com/www.juntstiana.cat/wp-content/uploads/2018/09/cropped-avatar-color-rodo.png?fit=32%2C32 Junts Tiana http://www.juntstiana.cat 32 32 86954327 L’especial de Festa Major al web de Junts per Tiana supera les 1.600 pàgines vistes http://www.juntstiana.cat/2020/09/28/expecial-festa-major-dades-visites-1600/ http://www.juntstiana.cat/2020/09/28/expecial-festa-major-dades-visites-1600/#respond Mon, 28 Sep 2020 07:42:22 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=12174

L’especial de Festa Major que Junts per Tiana va publicar, del 12 al 16 de setembre, al web en motiu […]

The post L’especial de Festa Major al web de Junts per Tiana supera les 1.600 pàgines vistes appeared first on Junts Tiana.

]]>

L’especial de Festa Major que Junts per Tiana va publicar, del 12 al 16 de setembre, al web en motiu de Sant Cebrià i la suspensió de les festes ha tingut 1.635 pàgines vistes. 552 usuaris han visitat l’especial que ha tingut 818 sessions.

 

Tiana s’ha quedat sense Festa Major aquest any arran de la pandèmia de la Covid-19. Però no volíem deixar passar el moment de viure-la d’alguna manera. O, potser, més ben dit, de reviure-la. Reviure tots aquells moments que cada un de nosaltres guardem i descobrir els records de la festa que ha anat movent el poble al llarg dels anys.

Durant cinc dies la web de Junts per Tiana i les xarxes socials de l’agrupació electoral van fer un repàs per la història de la Festa Major amb fotografies i el testimoni oral de diferents persones que al llarg dels anys han treballat per fer viva la festa. Hem volgut mantenir viu l’esperit de la Festa Major i ho hem fet gràcies a tots vosaltres.

 

La pàgina amb més visites ha estat la dels records de festa publicada el diumenge 13 de setembre que rememorava la guerra de pa mullat, seguida de la pàgina principal de l’especial, la del dissabte 12 de setembre i l’àlbum fotogràfic de les 24 hores de ball.

 

 

 

L’especial ha recuperat el relat oral de Francesc Fernández ‘Frasquito’, Eulàlia Maurell ‘Laieta’, Fer Merlos, Jaume Soler i Joan Armengol ‘Juanitu’ per explicar es origens de la festa i les annectodes i ha recuperat dos àlbums fotogràfics dels actes que van marcar la dècada dels 80: la guerra de pa mullat i les 24 hores de ball.

 

Durant 5 dies es va fer un recorregut a partir dels dissenys dels diferents cartells de Festa Major des de l’any 1955 fins el 1996.

 

El concurs

El concurs a Instagram ha superat totes les expectatives.

Hi hagut 7.960 visualitzacions de totes les històries, 251 participants i 147 encerts.

 

Durant els 5 dies que va durar l’especial a l’Instagram de Junts per Tiana es podia participar en un concurs de Festa Major on protagonistes de diferents èpoques explicàven actes i annecdotes de les festes.

 

 

The post L’especial de Festa Major al web de Junts per Tiana supera les 1.600 pàgines vistes appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/09/28/expecial-festa-major-dades-visites-1600/feed/ 0 12174
Gràcies, Ramon. Molta força, Jordi http://www.juntstiana.cat/2020/09/03/gracies-ramon-molta-forca-jordi/ http://www.juntstiana.cat/2020/09/03/gracies-ramon-molta-forca-jordi/#respond Thu, 03 Sep 2020 07:57:56 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11732

L’assemblea de Junts per Tiana agraeix i reconeix la tasca del regidor Ramon Coll durant el curs polític 2019-2020 com […]

The post Gràcies, Ramon. Molta força, Jordi appeared first on Junts Tiana.

]]>

L’assemblea de Junts per Tiana agraeix i reconeix la tasca del regidor Ramon Coll durant el curs polític 2019-2020 com a càrrec electe de l’Ajuntament de Tiana.

El regidor Coll cedeix la seva acta personal de regidor a Jordi Marí en un gest encomiable  que contribueix al projecte conjunt de Junts per Tiana.

Avui volem destacar la seva gestió en la situació de crisi arran de la pandèmia generada per la Covid-19, amb una especial atenció en la crisi de la residència municipal Sant Cebrià i en l’elaboració del pla social i econòmic de Junts per Tiana Contra el coronavirus més poble. I també la seva tasca en la millora de la gestió de la salut pública de Tiana presentant al ple el Pla de Salut Pública i en el seguiment de la situació del servei de pediatria, més enllà de la feina conjunta amb la resta de grup municipal.

Volem donar tot el suport, força i empenta a Jordi Marí, que les properes setmanes prendrà possessió de la seva acta de regidor de Junts per Tiana a l’Ajuntament de Tiana. Sabem que encara aquesta nova etapa, un nou repte, amb responsabilitat i respecte, i amb la il·lusió, força i perseverança que sempre ha marcat la seva feina a l’agrupació d’electors.

L’assemblea de Junts per Tiana vol destacar l’enorme generositat del grup municipal, en especial del regidor Ramon Coll, per la responsabilitat, principis i valors que sempre han mostrat com a representants a l’Ajuntament de Tiana de la força més votada del poble.

Seguim endavant. Som poble!

The post Gràcies, Ramon. Molta força, Jordi appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/09/03/gracies-ramon-molta-forca-jordi/feed/ 0 11732
Jordi Marí, nou regidor de l’Ajuntament de Tiana http://www.juntstiana.cat/2020/09/03/jordi-mari-regidor-junts-tiana/ http://www.juntstiana.cat/2020/09/03/jordi-mari-regidor-junts-tiana/#respond Thu, 03 Sep 2020 07:29:53 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11706 Jordi Marí

Jordi Marí, venedor de la ONCE i campió paralímpic a Seül’88 i Barcelona’92, entra a l’Ajuntament. El proper mes d’octubre […]

The post Jordi Marí, nou regidor de l’Ajuntament de Tiana appeared first on Junts Tiana.

]]>
Jordi Marí

Jordi Marí, venedor de la ONCE i campió paralímpic a Seül’88 i Barcelona’92, entra a l’Ajuntament. El proper mes d’octubre serà el nou regidor de Junts per Tiana. Marí agafa el testimoni de Ramon Coll, que exercirà les seves funcions fins al ple de setembre. El proper dimarts dia 8 donarà el relleu en el projecte compartit de l’agrupació electoral.

Fem encara més gran el compromís de Junts per Tiana pel poble inclusiu i el poble educador.

 

Ramon Coll, dona el relleu a Marí després d’un curs polític com a regidor de Junts per Tiana. Coll, metge i ex cap de rehabilitació de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, ha centrat la seva gestió en la situació de crisi arran de la pandèmia generada per la Covid 19, tenint una especial atenció en la crisi de la residència municipal Sant Cebrià i en l’elaboració del pla social i econòmic de Junts per Tiana Contra el coronavirus més poble.

Foto: Sergi Alcàzar

Ramon Coll també s’ha centrat en la millora de la gestió de la salut pública presentant al ple el Pla de Salut Pública i en el seguiment de la situació del servei de pediatria.

Jordi Marí: “Pensem i treballem pel que volen els tianencs”

Jordi Marí

Jordi Marí

Jordi Marí agafarà el relleu el mes que ve però ja està integrat treballant amb el grup municipal format per Isaac Salvatierra, Cristina Comas, Núria Amado i Susanna Capell. En Jordi és fill del poble, té 52 anys, dues bessones i un fill més petit, i viu a can Gaietà.

En Jordi no hi veu. Va perdre la visió d’un cop de pilota al pati de l’escola Lola Anglada però no va voler mai tancar-se a casa i es va llançar a la piscina. Marí és campió paralímpic. Té 3 medalles de bronze dels jocs de Seül’88 i una medalla de bronze dels de Barcelona’92. Va ser també portador de la torxa olímpica en el seu camí per encendre el peveter. Jordi Marí va moure tot el poble cap a les piscines Picornell.

 

 

Marí: “No pararé d’agrair al poble de Tiana el suport que sempre m’ha donat”

Sí, ell és en Jordi Marí que posa nom al Duet, el complex esportiu municipal. És el primer i únic tianenc que té un equipament amb el seu nom en vida. Li treu importància i ho veu com una mostra més d’estima del seu poble. En Jordi veu El Casal com el punt de trobada de tota la vida i no imagina el poble sense l’Alegria i la Font de can Comas. En Jordi és venedor de l’ONCE. Té la seva caseta de cupons a tocar del passatge Moragas.

 

Jordi Marí lliura el programa de Junts en braille

 

Amb un sentit de l’humor envejable, en Jordi parla de la seva visió de Tiana amb ironia fina. Sap on són tots els forats, tots els arbres amb les branques massa llargues i les bústies amb què et pots donar un cop. I per això, quan es tracta d’accessibilitat, és persistent.

En Jordi va impulsar des de Junts per Tiana el pla d’accessibilitat que el ple municipal va aprovar per unanimitat l’abril del 2016, que s’ha de desplegar encara. Un projecte per fer un poble accessible per a tothom, del qual en Jordi Marí n’és motor.

 

 

Fa cinc anys que treballa incansablement a l’assemblea de Junts per Tiana, de la qual forma part des de les eleccions del 2015, des de la formació de la primera agrupació d’electors. Les darreres eleccions municipals (2019), ocupava el número 6 de la llista.

En Jordi és esforç i superació. Un home senzill que ens ensenya a veure el poble d’una altra manera.

L’assemblea de Junts per Tiana ha fet un comunicat en agraïment i suport al relleu entre Ramon Coll i Jordi Marí.

The post Jordi Marí, nou regidor de l’Ajuntament de Tiana appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/09/03/jordi-mari-regidor-junts-tiana/feed/ 0 11706
El nou regidor de Junts per Tiana http://www.juntstiana.cat/2020/09/01/el-nou-regidor-de-junts-per-tiana/ http://www.juntstiana.cat/2020/09/01/el-nou-regidor-de-junts-per-tiana/#respond Tue, 01 Sep 2020 09:41:37 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11715 Jordi Marí

Jordi Marí serà el nou regidor de Junts per Tiana. Marí agafa el testimoni de Ramon Coll, que exercirà les seves funcions […]

The post El nou regidor de Junts per Tiana appeared first on Junts Tiana.

]]>
Jordi Marí

Jordi Marí serà el nou regidor de Junts per Tiana. Marí agafa el testimoni de Ramon Coll, que exercirà les seves funcions fins al ple de setembre. Marí ocupava el número 6 de la llista de l’agrupació electoral i entrarà com a càrrec electe el proper mes d’octubre.

“Pensem i treballem pel que volen els tianencs”

En Jordi és fill del poble. Té 52 anys, dues bessones i un fill més petit, i viu a can Gaietà.

En Jordi no hi veu. Va perdre la visió d’un cop de pilota al pati de l’escola Lola Anglada però no va voler mai tancar-se a casa i es va llançar a la piscina. Marí és campió paralímpic. Té 3 medalles de bronze dels jocs de Seül’88 i una medalla de bronze dels de Barcelona’92.

 

Va ser també portador de la torxa olímpica en el seu camí per encendre el peveter. Jordi Marí va moure tot el poble cap a les piscines Picornell.

 

 

En Jordi i Tiana

Sí, ell és en Jordi Marí que posa nom al Duet, el complex esportiu municipal. És el primer i únic tianenc que té un equipament amb el seu nom en vida. Li treu importància i ho veu com una mostra més d’estima del seu poble. Jordi Marí és jurat de la Festa de l’Esport des de la seva creació fa 7 anys.

 

“No pararé d’agrair al poble de Tiana el suport que sempre m’ha donat”

En Jordi veu el Casal com el punt de trobada de tota la vida i no imagina el poble sense l’Alegria i la Font de can Comas. En Jordi és venedor de l’ONCE. Té la seva caseta de cupons a tocar del passatge Moragas.

 

Jordi Marí lliura el programa de Junts en braille

El regidor a l’ombra

Amb un sentit de l’humor envejable, en Jordi parla de la seva visió de Tiana amb ironia fina. Sap on són tots els forats, tots els arbres amb les branques massa llargues i les bústies amb què et pots donar un cop. I per això, quan es tracta d’accessibilitat, és persistent.

En Jordi ha exercit de regidor a l’ombra els darrers anys, dins l’estructura interna prevista per Junts per Tiana, i va impulsar des de Junts per Tiana el pla d’accessibilitat que el ple municipal va aprovar per unanimitat l’abril del 2016, que s’ha de desplegar encara. Un projecte per fer un poble accessible per a tothom, del qual en Jordi Marí n’és motor.

 

Fa cinc anys que treballa incansablement a l’assemblea de Junts per Tiana, de la qual forma part des de les eleccions del 2015, des de la formació de la primera agrupació d’electors.  Les darreres eleccions municipals (2019), ocupava el número 6 de la llista.

En Jordi és esforç i superació. Un home senzill que ens ensenya a veure el poble d’una altra manera.

The post El nou regidor de Junts per Tiana appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/09/01/el-nou-regidor-de-junts-per-tiana/feed/ 0 11715
Susanna Capell: La dansa entre la vulnerabilitat i la resiliència http://www.juntstiana.cat/2020/08/29/la-dansa-entre-la-vulnerabilitat-i-la-resiliencia/ http://www.juntstiana.cat/2020/08/29/la-dansa-entre-la-vulnerabilitat-i-la-resiliencia/#respond Sat, 29 Aug 2020 20:12:19 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11717 coronavirus mes poble verd

En menys de sis mesos, la COVID-19 s’ha convertit en un fenomen mundial mostrant la seva letalitat a 5 continents […]

The post Susanna Capell: La dansa entre la vulnerabilitat i la resiliència appeared first on Junts Tiana.

]]>
coronavirus mes poble verd

En menys de sis mesos, la COVID-19 s’ha convertit en un fenomen mundial mostrant la seva letalitat a 5 continents del nostre planeta i Tiana no ha estat una excepció. S’han posat de manifest les diverses vulnerabilitats socials, polítiques, econòmiques, tècniques i educatives en la gestió pública que tenen els diferents territoris, països i Estats del món.

Les competències, les habilitats, les capacitats per anticipar-se, donar resposta a les necessitats i com es resisteix a l’amenaça del efectes de l’emergència sanitària i social, com els sistemes han ofert solucions i reaccions, han estat diferents i variats a cada indret. Formules màgiques? Sembla que no.  Quan es conviu amb la certesa de l’error i la presa de decisions es realitza amb informació limitada, cal assumir que hi haurà conseqüències en funció de quines son i han estat les responsabilitats dels òrgans gestors i les persones.

Les famílies tianenques han mostrat la seva resiliència i manifestat les seves, però ha sorgit un sentiment de dol, patiment, pena i impotència pel dolor que ens provoca la pèrdua de drets, llibertats i, evidentment, d’una persona estimada i volguda.

Aquest virus ha escollit deixar-nos sense persones grans que formaven part del nostre poble i de la cultura viva, persones que ens transmeten de generació en generació els valors, histories i vivències de les seves trajectòries, fonamentals en la nostra evolució com a societat.

Cal que mostrem el nostre condol i compassió a les persones i famílies afectades per la COVID-19. Acompanyant i donar-los tot el suport, sumar sinergies amb un pla de reactivació de la nostra economia local, amb un poble verd i compromès amb la lluita per l’emergència climàtica. Cal que Tiana es reinventi, cerqui alternatives, amb serenitat i energia que ens permetin una reconstrucció social i econòmica amb mirada local, promotora de drets social i oportunitats: Contra el coronavirus + POBLE.

Article de la regidora Susanna Capell publicat a la revista municipal del mes de setembre

Llegeix tot el pla Covid-19 a juntstiana.cat

The post Susanna Capell: La dansa entre la vulnerabilitat i la resiliència appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/08/29/la-dansa-entre-la-vulnerabilitat-i-la-resiliencia/feed/ 0 11717
El pla fallit per a la mobilitat de l’avinguda Albéniz, un error més de l’equip de govern http://www.juntstiana.cat/2020/06/22/el-pla-fallit-per-a-la-mobilitat-de-lavinguda-isaac-albeniz-un-error-mes-de-lequip-de-govern/ http://www.juntstiana.cat/2020/06/22/el-pla-fallit-per-a-la-mobilitat-de-lavinguda-isaac-albeniz-un-error-mes-de-lequip-de-govern/#respond Mon, 22 Jun 2020 22:01:51 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11643

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tiana, format per ERC, Jxcat i PSC, ha hagut de fer marxa enrere en […]

The post El pla fallit per a la mobilitat de l’avinguda Albéniz, un error més de l’equip de govern appeared first on Junts Tiana.

]]>

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tiana, format per ERC, Jxcat i PSC, ha hagut de fer marxa enrere en el projecte de carril únic a l’avinguda Isaac Albéniz. La intenció era instal·lar un semàfor a l’altura del carrer Sant Jaume per regular el trànsit de doble sentit per carril únic. Les obres havien de començar el 8 de juny (així es va anunciar a xarxes), però el projecte ha quedat paralitzat, com informava Línia Nord.

 

Junts per Tiana reclama a ERC, JxCat i PSC que governin millor i que escoltin més al poble. Per això, preguntarà al proper ple municipal quin ha estat el cost del projecte fallit. La junta de govern local va aprovar el 29 de maig una despesa de 31.479,33 euros per al subministrament i instal·lació d’un pas alternatiu amb semàfors i per a obres de peatonalització de l’avinguda Isaac Albeniz.

Moment de la retirada del bloc de formigó on havia d’anar el semàfor i que ja s’havia instal·lat

 

L’equip de govern pretenia impulsar el projecte sense cap pla de mobilitat i sense obrir prèviament cap espai de participació ciutadana, aspectes bàsics i de sentit comú abans d’impulsar una política pública.

 

El Covid-19 i la necessitat de garantir la distància física entre persones com a mesura de prevenció per a la propagació del virus obliga a repensar l’espai públic i accelera debats ajornats, com la pacificació de la carretera de Tiana al seu pas pel centre.

 

Però les coses s’han de fer ben fetes. L’emergència sanitària requeria una actuació urgent per ampliar l’espai per a vianants al centre del poble, com s’ha fet a la majoria de municipis. A Tiana, es va optar per una actuació de molta més envergadura, que s’ha plantejat malament i que, a més, s’executava tard. 

 

El projecte plantejat implicava una canvi radical en la mobilitat del centre. Una mesura que cal estudiar amb tots els informes damunt la taula i a partir d’un model deliberatiu, escoltant totes les parts implicades.

 

Si el que es pretenien eren accions Covid, s’ha actuat tard i malament. Si el que es pretenia és impulsar la pacificació del centre, s’ha anat massa ràpid i sense els estudis i els espais de participació imprescindibles.

 

El 29 d’abril passat, Junts per Tiana va obrir el debat sobre les mesures provisionals a l’espai públic per fer front al Covid-19. 

 

El pla de mesures de Junts Contra el coronavirus més pobleun apartat amb propostes sobre l’urbanisme. El 18 de maig, Junts per Tiana va demanar pe escrit a l’equip de govern, sense èxit, “estudiar plegats un pla de mobilitat adaptat al Covid-19 que permeti als vianants mantenir la distància física per quan el poble entri a la fase 1 de desconfinament”. Note: There is a file embedded within this post, please visit this post to download the file.

 

La distància física és un nou argument per situar les persones al centre de l’espai públic. Més enllà de l’emergència sanitària, ens cal un replantejament seriós, sensible i respectuós de l’espai públic que incorpori les dimensions de l’ecologia urbana en un ambient segur. L’AMB està treballant en la redacció del Pla Director Urbanístic Metropolità, una gran oportunitat per recuperar un urbanisme amb mirada social i a escala de poble del Maresme. Cal avançar en aquest sentit, però cal fer-ho bé. Sense cap pas en fals. Amb els estudis pertinents i parlant amb tothom.

The post El pla fallit per a la mobilitat de l’avinguda Albéniz, un error més de l’equip de govern appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/06/22/el-pla-fallit-per-a-la-mobilitat-de-lavinguda-isaac-albeniz-un-error-mes-de-lequip-de-govern/feed/ 0 11643
Més junts que mai http://www.juntstiana.cat/2020/05/28/mes-junts-que-mai/ http://www.juntstiana.cat/2020/05/28/mes-junts-que-mai/#respond Thu, 28 May 2020 11:27:01 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11623

Les setmanes de confinament han suposat un nou despertar del poble. Un retrobament amb veïns i veïnes. Un sentiment de […]

The post Més junts que mai appeared first on Junts Tiana.

]]>

Les setmanes de confinament han suposat un nou despertar del poble. Un retrobament amb veïns i veïnes. Un sentiment de pertànyer i de comunitat, que és el que dona identitat i força als pobles. Relacionar-nos amb els que tenim més a prop ens fa més generosos. Aquestes darreres setmanes ens hem cuidat els uns als altres. Trucar a la porta d’un veí i oferir-li llimones o micacos de l’arbre del jardí… Dj’s improvisats que han amenitzat els vespres des del balcó per fer més agradable el tancament dels seus veïns i veïnes… Converses de finestra a finestra, històries compartides… Alguns han descobert les botigues de Tiana, el tracte personal i la bona qualitat dels productes durant el confinament. D’altres, racons insòlits durant les primeres passejades de la desescalada… Malgrat el confinament, hem estat més junts que mai. Aprofitem-ho. Ara és el moment. La Covid-19 ha provocat pèrdues irreparables de persones properes. Un xoc emocional i una crisi sense precedents. Però hem de mirar endavant i saber veure-hi oportunitats. És el moment de repensar el poble i posar en pràctica noves mesures que a la llarga definiran la Tiana del futur. I cal un pla. Un pla integral de mesures urgents i mesures a mitjà i llarg termini que donin forma a la Tiana del segle XXI i a la capacitat de garantir els serveis per a tots els seus veïns i veïnes.

Ara és el moment de reorientar totes les polítiques públiques a l’atenció social i a la generació d’ocupació estable, segura i de qualitat. I posar especial atenció en la mobilitat i en les característiques del centre del poble per fer-lo més amable per a tothom. La distància física és un nou argument per situar les persones al centre de l’espai públic. Més enllà de l’emergència sanitària, ens cal un replantejament seriós, sensible i respectuós de l’espai públic, que incorpori les dimensions de l’ecologia urbana en un ambient segur.

Ens cal un pla amb una visió global. Les mesures aïllades no solucionaran el problema a llarg termini. Cal un pla pensat i treballat, consensuat amb tots els actors del poble, que cada mesura tingui un sentit i es desplegui de manera transversal.

Article publicat a la revista municipal del mes de juny 2020

The post Més junts que mai appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/05/28/mes-junts-que-mai/feed/ 0 11623
Més junts que mai: Un any de la victòria electoral http://www.juntstiana.cat/2020/05/26/mes-junts-que-mai-un-any-de-la-victoria-electoral/ http://www.juntstiana.cat/2020/05/26/mes-junts-que-mai-un-any-de-la-victoria-electoral/#respond Tue, 26 May 2020 09:30:39 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11619

Avui fa un any que es van celebrar les eleccions municipals i que Junts per Tiana va guanyar amb 1.348 […]

The post Més junts que mai: Un any de la victòria electoral appeared first on Junts Tiana.

]]>

Avui fa un any que es van celebrar les eleccions municipals i que Junts per Tiana va guanyar amb 1.348 vots, obtenint 5 regidors.

Van ser uns resultats històrics guanyant a tots els col·legis electorals.

Un any després, fem balanç de l’acció de Junts treballant pel poble:

  • Els resultats electorals. Llegeix+
  • El pla de govern. Llegeix+
  • La defensa del patrimoni històric. Llegeix+
  • Al costat dels veïns i veïnes. Llegeix+
  • Al costat de l’art i la cultura. Llegeix+
  • Amb el comerç de proximitat i per un centre més amable. Llegeix+
  • Sense desigualtats. Llegeix+
  • Per la millora dels serveis i per un poble més net. Llegeix+
  • Compromesos. Llegeix+
  • Amb un pla davant els moments difícils. Contra el coronaviurs ➕ poble. Llegeix+

 

Som poble. I tu? Vols ser de Junts? Clica aquí 

Tota la feina del darrer any de Junts per Tiana, aquí.

The post Més junts que mai: Un any de la victòria electoral appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/05/26/mes-junts-que-mai-un-any-de-la-victoria-electoral/feed/ 0 11619
Més de 7.200 visualitzacions a juntstiana.cat durant el confinament http://www.juntstiana.cat/2020/05/15/mes-de-7-200-visualitzacions-a-juntstiana-cat-durant-el-confinament/ http://www.juntstiana.cat/2020/05/15/mes-de-7-200-visualitzacions-a-juntstiana-cat-durant-el-confinament/#respond Fri, 15 May 2020 16:32:41 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11519 coronavirus mes poble creu vermella

Fa 2 mesos que vam engegar el web Quedatacasa, l’espai de trobada de la Tiana confinada. En 2 mesos el […]

The post Més de 7.200 visualitzacions a juntstiana.cat durant el confinament appeared first on Junts Tiana.

]]>
coronavirus mes poble creu vermella

Fa 2 mesos que vam engegar el web Quedatacasa, l’espai de trobada de la Tiana confinada.

En 2 mesos el web de Juntstiana.cat ha tingut 7.270 visualitzacions de pàgines i un total de 2.510 usuaris únics.

Durant tot aquest temps ens hem fet companyia i hem mirat de passar el confinament una mica més feliços, sobretot les primeres setmanes que van ser més dures. Ho hem fet gràcies a tots vosaltres. Gràcies als que heu enviat els vídeos i als que els heu compartit amb la família i heu fet vostre el lema Contra el coronavirus, més poble.

Avui tanquem aquest cicle amb una cançó que ens regala en Jero Castellà per a tots vosaltres: Junts. Una versió del tema de Jofre Bardagí que, com ell diu, reflecteix l’essència de l’agrupació d’electors i el projecte compartit amb tots vosaltres des del 2015 i que aquests dies han pres més força que mai.

 

 

Des de Junts per Tiana hem treballat aquests darrers dos mesos amb un pla per fer front al coronavirus. La proposta de Junts per Tiana de resposta al Covid–19 ha tingut 1.950 visites. Els comunicats sobre la situació a la residència municipal han rebut 2.418 visites.

 

Dades de visites al web juntstiana.cat durant el confinament

 

Avui volem donar-vos les gràcies a tots i totes i us volem fer un nou recordatori de prudència i responsabilitat a l’hora de sortir de casa en el procés de desconfinament. I us volem compartir la nostra feina en silenci d’aquests darrers dos mesos que podeu trobar aquí.

The post Més de 7.200 visualitzacions a juntstiana.cat durant el confinament appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/05/15/mes-de-7-200-visualitzacions-a-juntstiana-cat-durant-el-confinament/feed/ 0 11519
“S’ha actuat tard i malament”: intervenció d’Isaac Salvatierra sobre la residència municipal al ple http://www.juntstiana.cat/2020/05/14/sha-actuat-tard-i-malament-intervencio-disaac-salvatierra-sobre-la-residencia-municipal-al-ple/ http://www.juntstiana.cat/2020/05/14/sha-actuat-tard-i-malament-intervencio-disaac-salvatierra-sobre-la-residencia-municipal-al-ple/#respond Thu, 14 May 2020 18:12:06 +0000 http://www.juntstiana.cat/?p=11521

Calia agafar el control de la residència davant una situació crítica. El 15 d’abril, Junts per Tiana va registrar la […]

The post “S’ha actuat tard i malament”: intervenció d’Isaac Salvatierra sobre la residència municipal al ple appeared first on Junts Tiana.

]]>

Calia agafar el control de la residència davant una situació crítica. El 15 d’abril, Junts per Tiana va registrar la celebració d’un ple extraordinari urgent –fent ús de la potestat legal que tenim els 5 regidors de sol·licitar la convocatòria d’un ple- per reclamar al govern municipal que agafés el control de la residència municipal per garantir la millor atenció possible als 40 residents que hi quedaven després de dies amb una situació crítica. El ple es demana el 15 d’abril però l’alcaldessa –que és qui té la potestat de posar el dia del ple–, esgota el termini legal i no el convoca fins al 5 de maig.

L’objectiu d’aquell ple urgent, que no va acabar sent urgent, era arribar on s’ha arribat: recuperar el control municipal de la residència per garantir el dret a la vida i el dret a la dignitat de les persones, dels residents de la residència.

El nostre grup considera imprescindible ara mateix el segrest, com vam manifestar en el ple de la setmana passada. De tota manera, no podem assumir la part expositiva de la proposta. O sigui, els motius pels quals el govern fonamenta el rebuig a les al·legacions que ha presentat la concessionària de la residència. Perquè no hem tingut prou temps per analitzar a fons l’informe jurídic en què es fonamenta la proposta d’acord (ens va arribar tot just ahir) i perquè no disposem de tota la informació per poder prendre les decisions amb responsabilitat.

La residència municipal de Tiana és una de les 11 residències intervingudes a tot Catalunya i una amb una proporció de defuncions més alta. Hi ha hagut un problema de falta de mitjans general al país. S’ha desbordat el sistema. L’augment exponencial de contagis ha saturat el sistema hospitalari i assistencial. Però a Tiana, a diferència de la majoria de llocs, la residència és municipal. L’Ajuntament és l’últim responsable de la residència municipal. Calia ser al costat de la direcció de la residència des del primer moment. I calia que el govern municipal agafés el comandament de la situació un cop van detectar els primers indicis de descontrol. Prevenció, inspecció, control, intervenció. Han gestionat la crisi tard i malament.

Volem mostrar com a grup municipal tot l’escalf a les persones que pateixen com a conseqüència de Covid–19. Un agraïment molt especial a tots els treballadors i treballadores de la residència municipal que tant han patit, que tant han lluitat i que tan sols s’han sentit en alguns moments. Hem de garantir de totes totes els seus drets laborals, com es diu al punt 3 de la proposta d’acord.

El deure de fer control de govern. Com a regidors, com a electes, tenim el deure de treballar pel benestar dels nostres veïns i veïnes. I encara més, de lluitar perquè es respectin drets fonamentals com és el dret a la vida, a la dignitat de les persones o el dret a la seguretat social. I això és el que hem fet en els moments que calia.

Qüestionar la gestió municipal en un moment de greu crisi no comporta cap acusació de culpa, però sí l’exigència d’assumir la responsabilitat política.

Necessitem governs forts i oposicions fortes perquè el sistema democràtic funcioni. La nostra funció com a únic grup de l’oposició és exercir aquest control al govern perquè el poble es gestioni bé, perquè es facin les coses ben fetes.

Tot i així, i ho vull tornar a remarcar, el nostre grup va demanar a l’alcaldessa el dia 15 de març poder ser al comitè d’emergències municipal. Dos dies després, també per escrit, reclamo personalment a l’alcaldessa incorporar-nos a la presa de decisions del govern. Però no ens deixen. La resta de col·laboració i ajuda que hem ofert i prestat des del 12 de març fins avui les sabeu perfectament la majoria de regidors del govern. És molta. Expliqueu–la si us queda una mica de respecte institucional.

Com a portaveu del grup municipal de Junts per Tiana em sento molt orgullós de tots els regidors i regidores del meu grup perquè en el ple de la setmana passada cap d’ells no va entrar en qüestions personals. El respecte a la institució ha guiat i guiarà la nostra manera de fer. No farem ús dels nostres torns de rèplica en el ple d’avui per no caure en cap mena de provocació que ens desviï del bé superior. El bé superior és la institució, l’interès públic són els residents de la residència i els seus familiars.

El respecte a la institució ha guiat i guiarà la nostra manera de fer.

Vull expressar públicament la meva admiració pel regidor Ramon Coll, de qui tan he après en els 5 anys que fa que el conec. El poble no s’equivoca. Som la primera força en vots i regidors. No és que ens autodenominem així, sr. Mateu, és que és així. Els que em coneixen saben la meva vocació pel periodisme, cosa que vol dir essencialment la meva vocació i compromís amb els fets, amb el rigor. Per això no entraré en cap tema personal. Ni entrarem en cap fangueig que intenti desviar l’atenció sobre l’esclariment dels fets. El Ramon Coll serà el millor regidor de Salut Pública que pugui arribar a tenir mai aquest poble, pels molts anys d’experiència al capdavant d’equips mèdics a diversos hospitals. Les capacitats del Ramon Coll i del Pla Local de Salut que els 8 regidors del govern van tombar l’octubre del 2019 haurien estat una eina molt valuosa per afrontar la Covid–19 a Tiana. De la mateixa manera que les capacitats de la Susanna Capell i el Pla de Contingència Social que va presentar en l’últim ple i que també van rebutjar, són la millor eina per afrontar la crisi social que malauradament ja tenim al damunt.

 

 

Acabo amb dos fragments de dos escrits publicats aquests dies per dos alcaldes:

L’alcalde Emili Muñoz:

10 anys després en la primera crisi important aquesta titularitat no ha evitat una gestió interna nefasta de la mateixa. Investigació municipal i judicial hauran de determinar les causes del drama i si alguna cosa es podria haver evitat, però cal una actitud humil, oberta i dialogant que no observo en l’actual govern municipal de Tiana. Respondre de manera agressiva i a la defensiva al grup de l’oposició que demana explicacions sobre el paper municipal en la crisi no ajuda a esclarir els fets i millorar el mecanisme de control municipal. Quan durant el mes de març, a partir del 14 s’aprovà el decret d’alarma i les mesures especials per a les residències, el titular no posa el peu a la residència i només telefona com si fos un servei extern, no s’està complint amb l’obligació d’exercir la titularitat ni amb el dret que dona la clàusula 25.1, f , de les condicions de gestió que diu “l’Ajuntament vigilarà i controlarà el compliment de les obligacions del concessionari”. Telefonar no és controlar.
L’excusa dels tràmits i informes necessaris és inconsistent, amb una inspecció municipal per urgència el segrest del servei estava perfectament cobert legalment. La inexperiència de govern dona dret a equivocar-se però no a mantenir les errades i a centrifugar-les contra tothom començant per l’oposició a qui s’acusa de “fer política” com si el govern fos una junta d’AMPA. El qüestionament de la gestió municipal en un moment de greu crisi no comporta cap acusació de culpa, però sí l’exigència d’assumir la responsabilitat política que, com a mínim, suposaria reconèixer errades de gestió en comptes de disparar contra el pianista.

I diu l’alcalde Ferran Vallespinós:

La part final del Ple (de la setmana passada) personalment em va decebre. JxTiana (l’únic grup de l’oposició) va presentar quatre mocions: per a un pla de contingència social, per a la reactivació econòmica, pel suport a la cultura i teixit associatiu i per una reducció de retribucions de tots el regidors durant l’any 2020 per a contribuir econòmicament a les necessitats creades per la pandèmia. Totes quatre mocions van ser rebutjades pel poder numèric del govern. No ho valoraré ni faré cap mena de comentari. Només recullo alguns dels epítets que van deixar anar els portaveus de JxCat, PSC i ERC en relació a les mocions presentades per JxTiana: pamfletàries, només volen fer mal per fer mal, demagògia barata, no volen ajudar, oportunistes,  “retorticeras” y “en lugar de recortar nos merecemos un sobresueldo” (ho van dir en castellà), no han proposat pactar-les… tot adobat amb atacs a la feina particular d’un dels regidors, etc. Amb aquesta traca final, no em sorprèn una piulada d’avui que es queixa dient “uns Plens que haurien d’haver sigut per afrontar una nova etapa de reconstrucció local amb la unitat acció. Però No”. I tant que no!

The post “S’ha actuat tard i malament”: intervenció d’Isaac Salvatierra sobre la residència municipal al ple appeared first on Junts Tiana.

]]>
http://www.juntstiana.cat/2020/05/14/sha-actuat-tard-i-malament-intervencio-disaac-salvatierra-sobre-la-residencia-municipal-al-ple/feed/ 0 11521