Núria Fàbregas Pera

(Mataró, 1950)

Figurinista

L’any 1978 amb la mort del dictador Francisco Franco, a Tiana es reflecteix l’esclat de llibertat que van viure pobles i ciutats. Neix aquí l’impuls a la vila d’art i la cultura on els i les artistes suposen l’eix vertebrador.

Un any abans, a la masia de can Boter s’hi instal·la part de l’agrupació fundadora d’Els Comediants. Davant seu, Núria Fàbregas. La Núria arriba a Tiana l’any 1977 amb en Joan Armengol i Moliner Juanitu, Albert Argimon, Miquel Gelabert i més gent de la faràndula, i sacsegen el poble. Creen la companyia La Tràgica i comencen a forjar un segell propi com a taller. Són els anys del primer programa infantil de televisió en català Terra d’Escudella.

La Núria s’implica en la cultura tianenca ajudant a recuperar festes que estaven oblidades, tot el cicle tradicional, impulsant el teatre d’aficionats, creant la Mostra d’Art… El niu d’art que suposa can Boter dona forma als cap grossos de les i dels personatges de Lola Anglada, que es creen en motiu de l’homenatge del 1978 de Tiana a Lola Anglada i on es construeixen El Cavaller i la Novícia, gegants de Tiana.

 “Col·laboràvem culturalment en tot el que podíem”

 

 

 

 

 

 

Montalegre Vilà Cuní

Montalegre Vilà Cuní

Recupera l'Aplec de l'Alegria

Lola Anglada Sarriera

Lola Anglada Sarriera

Dibuixant i narradora infantil

Dolors Solà Graells

Dolors Solà Graells

Fundadora del Club Do–na

Consol Rosés Garcia

Consol Rosés Garcia

Fundadora del Club Patinatge Tiana

Elionor Canas Vázquez

Elionor Canas Vázquez

Directora de la Societat Coral Joventut Tianenca

La dona a l'Ajuntament de Tiana

La dona a l'Ajuntament de Tiana

20 dones han estat regidores des de la instauració de la democràcia