Elionor Canas Vázquez

(Tiana, 1968)

Directora Societat Coral Joventut Tianenca.

Les estades de Josep Anselm Clavé a Tiana i els seus concerts al cafè de dalt (l’Avi Mingo) va ser l’origen del que ara és la Societat Coral Joventut Tianenca. En la coral La Violeta Tianense (1863) i el Dorado (1903) trobem l’embrió de l’entitat degana de Tiana formada exclusivament per homes.

L’any 1977, el coro s’obre perquè les dones hi tinguin un paper i l’any 1988 el president Bartomeu Puig encarrega a Elionor Canas, de 19 anys, la direcció de la coral. Amb ella l’entitat ha fet un salt de qualitat recuperant peces clàssiques i incorporant nous ritmes al repertori. Han crescut les seccions infantils, aportant pedagogia, i ha creat el Cor Jove a la Federació de Cors de Clavé. Esdevé així una de les directores més rellevants de la Federació.

La Societat Coral Joventut Tianenca d’avui té poc a veure amb la que van fundar un grup d’homes inspirats pel llegat del mestre Clavé. Amb 100 anys d’història, l’entitat passa de ser un cor d’homes a tenir una directora portant la batuta i provocant un canvi significatiu de qualitat en la coral.

Medalla d’or de la Federació de Cors de Clavé

 

 

 

 

 

Montalegre Vilà Cuní

Montalegre Vilà Cuní

Recupera l'Aplec de l'Alegria

Lola Anglada Sarriera

Lola Anglada Sarriera

Dibuixant i narradora infantil

Dolors Solà Graells

Dolors Solà Graells

Fundadora del Club Do–na

Consol Rosés Garcia

Consol Rosés Garcia

Fundadora del Club Patinatge Tiana

Elionor Canas Vázquez

Elionor Canas Vázquez

Directora de la Societat Coral Joventut Tianenca

La dona a l'Ajuntament de Tiana

La dona a l'Ajuntament de Tiana

20 dones han estat regidores des de la instauració de la democràcia