Dolors Solà Graells

(Premià de Mar, 1944)

Fundadora del Club Do-na

L’any 1976 l’Ajuntament de Tiana és el primer de tot Catalunya a reclamar “Llibertat, amnistia i estatut d’autonomia” tot i que la pressió del Govern Civil fa que s’hagi de retirar només tres dies després. Era l’època de la Transició, quan sorgien els primers moviments d’entitats catalanistes. Aquell mateix any neix a Barcelona el Club Do-na, fundat per una tianenca acabada d’arribar: la Dolors Solà. A Tiana, la Dolors coneixeria en Josep Canals, que estava impulsant l’Agrupació Amics de la Sardana.

La Dolors és un referent del feminisme, que ha aplegat al seu voltant, al Club Do-na, dones com Montserrat Roig, Magda Oranich, Carme Valls, Marta Pessarrodona…. El Club era un viver de cultura i feminisme.

L’any 1976 crea les Primeres Jornades Catalanes de les Dones. I des de fa 17 anys que organitza l’únic concert dedicat a les dones compositores de sardanes de Catalunya a Tiana. La seva passió per la sardana l’ha portat a ensenyar a puntejar a les darreres generacions de tianencs i tianenques des de l’Escola de Música i Dansa i la Llar de les Persones Grans.

 

Primera Menció Honorífica Feminista Junts per Tiana

 

 

 

Montalegre Vilà Cuní

Montalegre Vilà Cuní

Recupera l'Aplec de l'Alegria

Lola Anglada Sarriera

Lola Anglada Sarriera

Dibuixant i narradora infantil

Dolors Solà Graells

Dolors Solà Graells

Fundadora del Club Do–na

Consol Rosés Garcia

Consol Rosés Garcia

Fundadora del Club Patinatge Tiana

Elionor Canas Vázquez

Elionor Canas Vázquez

Directora de la Societat Coral Joventut Tianenca

La dona a l'Ajuntament de Tiana

La dona a l'Ajuntament de Tiana

20 dones han estat regidores des de la instauració de la democràcia