Anna Morer Bofill

(Dòria, Ripollès, 1887 – Tiana, 1986)

Mestra

La Guerra Civil es viu a Tiana amb el ressò de les bombes sobre Barcelona. El poble comença aquell estiu del 1936 amb bona part de les famílies d’estiuejants passant-hi les vacances com feien cada any. Però aquell estiu s’allarga fins al 1939.

És durant aquest temps que donya Anita pren el relleu. Aplega totes les criatures de Tiana al Cine de Baix. Entre les nenes i els nens que aprenien la lliçó amb donya Anita hi havia la Magdalena Parera, en Joan París, en Cebrià Petit, en Joaquim i en Joan Pujol, la Rosa Torrell de cals Frares, en Josep i en Gabriel Cuní, la Maria Gil, la Contxita Rosés…  Donya Anita fa grups per edats i fa tot el possible per escolaritzar-les al que avui és el racó de les pedres i rajoles d’en Pere Salarich.

Donya Anita és una de les mestres que més admiració ha despertat a Tiana

Al cinema de baix, de dilluns a divendres, s’hi feien classes i els caps de setmana s’hi projectaven pel·lícules. Els i les mateixes alumnes s’encarregaven de posar i treure els pupitres i encabir-hi les butaques. Però aquesta i d’altres històries de donya Anita les expliquen molt millor els seus protagonistes.

 

 

 

Montalegre Vilà Cuní

Montalegre Vilà Cuní

Recupera l'Aplec de l'Alegria

Lola Anglada Sarriera

Lola Anglada Sarriera

Dibuixant i narradora infantil

Dolors Solà Graells

Dolors Solà Graells

Fundadora del Club Do–na

Consol Rosés Garcia

Consol Rosés Garcia

Fundadora del Club Patinatge Tiana

Elionor Canas Vázquez

Elionor Canas Vázquez

Directora de la Societat Coral Joventut Tianenca

La dona a l'Ajuntament de Tiana

La dona a l'Ajuntament de Tiana

20 dones han estat regidores des de la instauració de la democràcia