Estimada tia Anna

La història de Tiana és la suma de milers de petites històries individuals, de personatges, alguns anònims, altres de més populars, que amb la seva dedicació han anat construint pas a pas la vila que avui coneixem. I és que som com som gràcies en bona part als que ens han precedit. El paper de la dona a Tiana, igual que en altres municipis, ha quedat tapat al llarg dels anys i amb una manca de visibilitat, segons l’època, difícil de trencar. El poble s’ha anat transformant i amb ell la posició de la dona en la societat. Però al llarg dels segles, diferents dones han marcat part de la història local.

Cuidar-se un/a mateixa, cuidar les persones, cuidar la natura, cuidar els recursos humans, materials, patrimonials, d’entorn i econòmics del poble forma part de la sensibilitat i tarannà de les dones de Tiana. Petites accions del dia a dia i reivindicacions col·lectives d’incidència social i política es canalitzen amb la coeducació, la igualtat d’oportunitats, formal i de tracte, la diversitat cultural, la sororitat entre dones, l’ecofeminisme, la participació comunitària, la salut, el teatre social, la justícia global… Tot plegat amb l’objectiu de fer sostenible la vida, posant-la al centre de totes les coses.

Aquesta exposició és una petita mostra del que han fet les dones a Tiana i de les grans dones que hi hagut i hi ha al poble. És impossible recollir els milers d’històries particulars que han contribuït a la lluita feminista des del poble i a la història deixant una empremta d’emprenedoria, progrés i dignitat inesborrables.

“Estimada tia Anna”. Pau Riba va donar tractament de dona al poble en la carta fictícia satírica que va llegir al pregó de Festa Major de 1994. Estimada Tiana.

 

Visita l’exposició virtual

 

Mig miler de persones visiten l’exposició ‘Alegria’

 

Més de 500 persones han visitat l’exposició ‘Alegria‘. La mostra col·lectiva d’artistes locals ha servit per inaugurar l’Espai Cultural que Junts per Tiana vol compartir amb tot el poble, i en especial amb entitats, col·lectius, associacions, artistes i professionals que necessiten un local per a desenvolupar la seva creativitat i donar-la a conèixer.

 

L’Espai Cultural s’obre pas així com a referent del poble viu. 13 artistes de Tiana, reunits per primer cop, han donat forma a aquesta exposició col·lectiva que obre l’Espai Cultural de Junts per Tiana. Els germans Santilari, Marc SoldevilaLola Anglada, Josep Ma Galceran, ‘Fletxa‘; Mario Tarragó, Elena Llongueras, Roger, Lluc i Guillem Llimona, Joel Yeste, Bianca Batlle Nguema i Tomàs Atienza. Tots beuen, en part, de l’Àlvar. Padrí i mecenes, referent de molts d’ells, Àlvar Suñol, un dels pocs artistes modernistes vius, encomana l’ofici i la passió per la tècnica als seus deixebles i els porta cap a l’expressionisme i el realisme. Les 24 obres exposades n’han estat una mostra.

L’exposició s’ha pogut visitar durant un mes a l’Espai Cultural de Junts per Tiana i ha obert la sala a tots aquells que la necessitin per a fer reunions, noves exposicions, concerts, tallers i activitats de tot tipus.

 

Espai cultural Junts per Tiana

L’espai cultural de Junts per Tiana al centre del poble vol ser un punt de trobada de l’art i la cultura. Núria Fàbregas i Pera s’encarrega de la direcció de la programació, que potenciarà el ressorgiment de la cultura tianenca perquè torni a ser un referent.

Vols fer-hi alguna activitat?

El local està situa a l’avinguda Isaac Albéniz, 19. Des de Junts per Tiana, posem a disposició l’espai a totes les entitats i col·lectius de Tiana, artistes locals i professionals de diferents àmbits perquè hi puguin desenvolupar la seva creativitat i activitats.

 Vols demanar la sala? Omple al formulari

 

Participa

Participa

Ens reunim cada dues setmanes al Casal. Les reunions son obertes a tot el poble.

Ajuda'ns

Ajuda'ns

Fes un donatiu i et regalarem una samarreta de La Tiana que M'agrada o un joc de poble.

Segueix-nos

Segueix-nos

Estigues al dia de tot el que fem per Facebook, Twitter o Instagram.