Exposició ‘Alegria’

Del 12 de setembre al 12 d’octubre.

Horaris: de dilluns a divendres de 18 h. a 20 h. Dissabtes i diumenges de 12 h. a 14 h. i de 18 h. a 20 h.

Inauguració: Dijous, 12 de setembre, a les 20 h. amb concert d’Ut, amb Eduard Casals i Jordi Fàbregas.

 

L’alegria tianenca pren vida en aquesta exposició artística que serveix per donar el tret de sortida al cor del poble viu de Junts per Tiana. L’alegria d’un poble té la seva màxima expressió en la Festa Major, punt de trobada d’una comunitat que es reuneix a l’entorn d’uns escenaris comuns. Són dies de gresca i disbauxa, i a Tiana, de retrobament després de les vacances. I també el tancament de l’estiu. Tiana neix sobre una vila romana al peu de la muntanya de Montalegre. L’ermita de l’Alegria, documentada des del 1018, simbolitza l’antic nucli urbà i el punt de trobada de tianencs i tianenques d’ara i d’abans. L’Aplec de dilluns de Pàsqua és un àgora que obre el bon temps i la festa major, el comiat feliç de les vacances.

 

Josep i Pere Santilari

Lola Anglada

Mario Tarragó

Bianca Batlle

JM. Galceran “Fletxa”

Tomàs Atienza

Marc Soldevila

Roger, Lluc i Guillem Llimona

Joel Yuste

Elena Llongueras

 

L’alegria tianenca és també el ventall d’artistes que al llarg dels anys han mogut la seva obra i el seu art pel poble. Músics, actors, comediants, poetes, lletraferits, pintors, dissenyadors, fotògrafs… es barregen amb l’alegria que envolta Tiana i la fan més rica. I és d’aquest esperit que s’encomana també el projecte de Junts per Tiana: l’alegria que arriba per millorar el poble.

Color i tècnica. Explosió de colors en dies de Festa Major i virtuosisme a la manera dels grans pintors de segles passats. 15 artistes de Tiana, reunits per primer cop, formen aquesta exposició col·lectiva que obre l’Espai Cultural de Junts per Tiana. Els germans Santilari, Tarragó, Fletxa… Tots beuen, en part, de l’Àlvar. Padrí i mecenes, referent de molts d’ells, Àlvar Suñol, un dels pocs artistes modernistes vius, encomana l’ofici i la passió per la tècnica als seus deixebles i els porta cap a l’expressionisme i el realisme. Les 24 obres exposades en són una mostra.

Present i futur de l’art tianenc unit al voltant de la il·lustradora Lola Anglada, filla adoptiva de Tiana, en el 35è aniversari de la seva mort. Un dibuix amb la Plaça de la Vila engalanada per Festa Major i el projecte dels frescos per a la parròquia de Sant Cebrià, rebutjats pel mossèn i mai realitzats, tanquen el cercle expressiu i perseverant d’aquesta Tiana d’art i cultura.

 

Properes exposicions

Calendari per als propers mesos

Astràlic Jerosound

Astràlic Jerosound

Concert de Jero Castellà, 16 de novembre, 20 h.

La Tiana que m'agrada

La Tiana que m'agrada

Exposició de fotografia, del 21 de desembre al 21 de gener.

Estimada tia Anna

Estimada tia Anna

La història de Tiana a partir de les dones, del 7 de març al 7 d'abril.

 

Espai cultural Junts per Tiana

L’espai cultural de Junts per Tiana al centre del poble vol ser un punt de trobada de l’art i la cultura. Núria Fàbregas i Pera s’encarrega de la direcció de la programació, que potenciarà el ressorgiment de la cultura tianenca perquè torni a ser un referent.

 

 

Vols fer-hi alguna activitat?

El local està situa a l’avinguda Isaac Albéniz, 19. Des de Junts per Tiana, posem a disposició l’espai a totes les entitats i col·lectius de Tiana, artistes locals i professionals de diferents àmbits perquè hi puguin desenvolupar la seva creativitat i activitats.

 Vols demanar la sala? Omple al formulari

 

Participa

Participa

Ens reunim cada dues setmanes al Casal. Les reunions son obertes a tot el poble.

Ajuda'ns

Ajuda'ns

Fes un donatiu i et regalarem una samarreta de La Tiana que M'agrada o un joc de poble.

Segueix-nos

Segueix-nos

Estigues al dia de tot el que fem per Facebook, Twitter o Instagram.