coronavirus mes poble verd

Susanna Capell: La dansa entre la vulnerabilitat i la resiliència

En menys de sis mesos, la COVID-19 s’ha convertit en un fenomen mundial mostrant la seva letalitat a 5 continents del nostre planeta i Tiana no ha estat una excepció. S’han posat de manifest les diverses vulnerabilitats socials, polítiques, econòmiques, tècniques i educatives en la gestió pública que tenen els diferents territoris, països i Estats del món.

Llegir més

Més junts que mai

Les setmanes de confinament han suposat un nou despertar del poble. Un retrobament amb veïns i veïnes. Un sentiment de pertànyer i de comunitat, que és el que dona identitat i força als pobles. Relacionar-nos amb els que tenim més a prop ens fa més generosos. Aquestes darreres setmanes ens hem cuidat els uns als altres. Trucar a la porta d’un veí i oferir-li llimones o micacos de l’arbre del jardí… Dj’s improvisats que han amenitzat els vespres des del balcó per fer més agradable el tancament dels seus veïns i veïnes… Converses de finestra a finestra, històries compartides… Alguns han descobert les botigues de Tiana, el tracte personal i la bona qualitat dels productes durant el confinament. D’altres, racons insòlits durant les primeres passejades de la desescalada… Malgrat el confinament, hem estat més junts que mai. Aprofitem-ho. Ara és el moment. La Covid-19 ha provocat pèrdues irreparables de persones properes. Un xoc emocional i una crisi sense precedents. Però hem de mirar endavant i saber veure-hi oportunitats. És el moment de repensar el poble i posar en pràctica noves mesures que a la llarga definiran la Tiana del futur. I cal un pla. Un pla integral de mesures urgents i mesures a mitjà i llarg termini que donin forma a la Tiana del segle XXI i a la capacitat de garantir els serveis per a tots els seus veïns i veïnes.

Llegir més

Junts per Tiana ofereix al govern municipal un pla de resposta al coronavirus

A l’hora d’escriure aquest article, la situació a la residència municipal Sant Cebrià continua sent molt greu. Junts per Tiana ens hem centrat aquestes últimes setmanes a reclamar a l’equip de govern que exercís el seu deure com a titular de l’equipament i assumís el comandament de la situació. Els indicis de descontrol, falta de prevenció i suposada desobediència per part de la direcció de la residència a les ordres de les autoritats sanitàries han estat constants. S’han allargat durant dies i així ho han comprovat els familiars i els propis responsables municipals. Una suposada mala praxis que calia frenar com abans millor, tenint en compte que l’Ajuntament de Tiana té plenes competències per suspendre temporalment la concessió, com finalment així ha fet amb el decret signat per alcaldia el 22 d’abril, que atribueix la gestió de la prestació del servei de la residència a Badalona Serveis Assistencials, l’empresa que ja assumeix l’atenció primària concertada al Barcelonès Nord.

Llegir més

Contra el coronavirus, més poble

En primer lloc, envio una forta abraçada a les famílies afectades pel coronavirus. Tot el nostre suport als malalts, el condol a les famílies que hagin perdut algú proper i un agraïment infinit als sanitaris i tots els professionals que tant ens estan ajudant a tots i totes. Són dies molt durs per a tothom i només ho podem afrontar amb responsabilitat, solidaritat i sentit comú. Ja han passat uns dies des que es va decretar l’alerta sanitària i el que ha quedat clar és que hem de continuar tancats a casa fins que aplanem la corba.

Llegir més

Isaac Salvatierra: Carta als tianencs i tianenques

En primer lloc, envio una forta abraçada a les famílies afectades pel coronavirus. Malauradament, ja hi ha casos al nostre poble. Tot el nostre suport als malalts, el condol a les famílies que hagin perdut algú proper i un agraïment infinit als sanitaris i tots els professionals que tant ens estan ajudant a tots i totes. Són dies molt durs per a tothom i només ho podem afrontar amb responsabilitat, solidaritat i sentit comú. Ja han passat uns dies des que es va decretar l’alerta sanitària i el que ha quedat clar és que hem de continuar tancats a casa. En la línia del que reclama el Govern i la comunitat científica, caldria aturar tota activitat que no sigui imprescindible, també totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública.

Llegir més

Som poble

Compromís. Junts per Tiana estem més compromesos que mai a impulsar un nou cicle polític de progrés, ecologisme i feminisme a Tiana, que vetlli per la qualitat de vida i la igualtat d’oportunitats dels tianencs i tianenques d’ara i de les generacions futures. Un poble valent, viu i verd. Una gestió més eficient. L’educació i la cultura com a motor de transformació. Amb respecte pels nostres orígens. Que miri al futur. Que reculli la voluntat de regeneració democràtica representada en l’agrupació d’electors i electores guanyadora de les eleccions municipals. No defallirem.

Llegir més

Bon 2020

Deixem enrere un any ple d’emocions i de feina. La força dels 1.348 vots ens van fer guanyadors del vostre reconeixement i ens han donat l’encàrrec de treballar encara més i millor per Tiana. Al servei del poble, amb més força que mai. Amb noves il·lusions i un any per endavant que esperem que sigui encara millor que el que deixem enrere.

El 2020 ha de significar un punt d’inflexió. És un any rodó, i aquest simbolisme ens ha d’esperonar a pensar en gran. A entendre que no només hem de gestionar el dia a dia, ens cal imaginar com volem que sigui el poble l’any 2030, el 2040, el 2050… i anar fent camí. 

Llegir més

Gemma Liñán: Som poble

Periodista i coordinadora de Junts per Tiana

 

És quan respires l’aire de Tiana que veus que encara som poble. El nostre dia a dia, a vegades atrafegat, a vegades avorrit de la lamentació, no ens deixa veure el que encara tenim. El que encara som.

Llegir més

Vicenç Martí: Més participació ciutadana, més democràcia

Membre de Junts per Tiana i expert en processos de participació ciutadana

 

El nostre país s’ha caracteritzat sempre pel paper destacat del món associatiu. Aquest moviment va tenir una transcendència destacada durant els darrers anys del franquisme, sense oblidar el paper destacat de finals del segle XIX i principis del segle XX. Durant el final del franquisme, va capitalitzar bona part de les reivindicacions veïnals, socials, culturals, urbanístiques, etc. de les nostres poblacions. Amb l’arribada de la democràcia, el paper del món associatiu es va subordinar als interessos dels diversos partits polítics i, a poc a poc, va anar decaient en benefici dels partits. La democràcia representativa es va anar imposant nodrint-se en molts casos dels líders d’aquells moviments.

Llegir més