Isaac Salvatierra

L’Isaac és nét de telefonistes. El besavi era el titular de la centraleta telefònica, i l’àvia Riteta i la tia Teresita, també hi treballaven. Potser li ve d’aquí la seva vena comunicativa. De petit feia fer diaris als companys de classe, i amb només 19 anys, funda Ràdio Tiana, l’emissora municipal, que va dirigir durant tres anys, i que ha estat escola de periodistes.

El periodisme és la seva dèria i la seva passió. És un gestor d’equips. Ha estat cap d’informatius de RAC1, delegat de l’Agència Catalana de Notícies a Nova York –on va viure un any– i cap de secció al diari El Punt, on va es va especialitzar en educació. Actualment és el cap de l’edició digital del diari l’Ara. Especialitzat en periodisme digital, imparteix tallers i té un blog de referència sobre periodisme i innovació. L’any passat va impulsar La Local, la web informativa de Ràdio Tiana, a partir d’un projecte de reconversió de l’emissora en un mitjà multiplataforma que va cedir a l’Ajuntament.

Isaac Salvatierra“El sentiment de pertànyer. Per a mi, això és Tiana. Pertànyer a una gent, a un entorn. Als que et van fer com ets, i als que seran. Viure en un poble ensenya a compartir”

Té 37 anys, viu en una de les entrades del poble, al carrer Verge de la Mercè, i un dels primers records que té del poble és l’homenatge de Can Boter a la Lola Anglada. Empès per la força de l’associacionisme (i la Fe Merlos) aterra a la coral infantil de la Societat Coral Joventut Tianenca, l’entitat més antiga de Tiana, fundada per l’Andelet, oncle del seu pare. Fa teatre a l’Agrupació Artística del Casal i relleva Josep M. Cussó en el paper de Lluquet dels Pastorets de Folch i Torres. Preocupat per la història i el bé comú, és un dels quatre col·laboradors que ajuden en Lluís Carreras a rehabilitar el vagó del Tramvia l’any 1996. Encara li ve salivera quan pensa en els calamars a la romana que feia la Carme León al Casal. I, si li pregunteu, no negarà haver trucat de matinada a l’obrador de ca l’Aixelà per demanar un croissant acabat de fer.

L’Isaac és exigent, perfeccionista i defensor de la cooperació i del treball d’equip. Entén el periodisme com una responsabilitat social i de control del poder. I és un enamorat de Tiana.