Gemma Liñán

La Gemma és la néta de l’antic sabater del poble Andreu Liñán i filla del florista Antonio Liñán. Dos ‘manetes’ amb caràcter. Va a l’antiga escola Clavé quan no hi havia les cases de la Ciutadella i el pati eren camps i marges d’herbes i roselles. Anava a berenar a la Plaça dels Peixos mentre la seva àvia feia petar la xerrada amb la Francisqueta de l’estanc. Sense saber ben bé com, es troba dalt l’escenari fent teatre amb l’Agrupació Artística del Casal sota la direcció d’en Cesc Valls, en Pep Pera, l’Albert Freixes o en Joan Vives; anant amunt i avall amb la coral infantil dirigida per la Marta Ruíz, i patinant a les ordres de l’Assumpció Llagostera. Aprèn disciplina, esforç i sacrifici, que després trasllada a Ràdio Tiana durant els anys de directora de l’emissora municipal. Té una visió de Tiana que combina sentit comú i una part molt creativa, que ha heretat del seu pare, l’Antonio Liñán. En realitat, la Gemma volia ser actriu. I ha acabat sortint a la tele.

GEMMA“Vaig creure, imaginar, un poble millor. Tiana m’ha ensenyat a aprendre estimar el que tenim a tocar sense plantejar-nos el perquè”

La Gemma té 40 anys,viu a l’antiga colònia Cruspinera i és periodista. Durant molts anys, però, va estar darrera el taulell de la floristeria familiar escoltant i aprenent les històries quotidianes de Tiana. La podeu veure cada dia al programa ‘8 al dia’ de Josep Cuní. Ha treballat a RAC1 i ha estat corresponsal de diversos mitjans, entre els quals La Vanguardia, El Periódico i Catalunya Ràdio.

La Gemma és perseverança. Una gota malaia per a qui no hi ha res impossible.