Isaac Salvatierra, candidat a les eleccions municipals per Junts per Tiana

L’Assemblea de Junts per Tiana ha votat a l’actual alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, perquè torni a encapçalar la llista per a les eleccions municipals del proper 28 de maig. L’agrupació electoral afronta la seva tercera campanya electoral des del govern de Tiana i després d’haver guanyat les eleccions del 2019 amb 1378 vots i, obtenint 5 regidors. L’agrupació electoral va guanyar a tots els col·legis electorals.

L’assemblea considera que aquest darrer any d’alcaldia no és suficient per desplegar tot el projecte de Junts per Tiana i elegeix a Isaac Salvatierra pel seu “fons, forma i essència” a l’hora de governar i perquè “cal continuar el que ha començat bé”. Segons el Codi Ètic de Junts per Tiana, l’assemblea de l’agrupació d’electors és qui proposa qui ha de ser el candidat en cada convocatòria electoral.

Isaac Salvatierra, que és alcalde de Tiana des del 13 d’abril del 2022, ha acceptat l’encàrrec de l’assemblea i ha remarcat que “el projecte de Junts per Tiana és més coral que mai i que els veïns i veïnes reconeixen tot l’equip de govern”. El candidat ha agraït el suport de l’assemblea.

L’agrupació d’electors ha encarregat a Salvatierra la llista de candidats i ha votat el pla de campanya que s’activarà el proper 3 d’abril, dia de la convocatòria electoral, amb la recollida de firmes. Junts per Tiana és una agrupació electoral que, segons mana la llei, ha de recollir un mínim de 100 signatures que han d’avalar la candidatura per poder presentar-se a les eleccions.

Isaac Salvatierra, l’alcalde de Tiana

L’Isaac va néixer a Tiana l’any 1977. És periodista i professor universitari.

L’Isaac és el net i el nebot de les telefonistes del poble, la Rita i la Teresita Roses, ‘les vilones’, les filles de can Riteta. Potser li ve d’aquí la seva vena comunicativa. De petit feia fer diaris als companys de classe i amb un amic va intentar muntar una emissora a casa. Finalment, amb 19 anys porta el projecte de Ràdio Tiana a l’Ajuntament, que li accepta íntegrament i li encarrega que el desenvolupi i formi l’equip per a l’emissora municipal. Part de la seva família treballa per la instauració de la democràcia des de Tiana durant els anys de la Transició.

Amb només 7 anys ja feia teatre i cantava a la coral infantil de la Societat Coral Joventut Tianenca i acompanyava la seva germana als entrenaments del Club Patinatge Tiana del qual en va acabar presentant alguns festivals. A l’Agrupació Artística del Casal forma part del primer grup de nens i nenes del grup de teatre infantil, primer, i després del juvenil. Participa en els mítics Tiana Somriu i relleva Josep Mª Cussó en el paper de Lluquet dels Pastorets de Josep Mª Folch i Torres.

Preocupat per la història i el bé comú, és un dels quatre col·laboradors que ajuden l’ex regidor de cultura Lluís Carreras a fer la primera rehabilitació del vagó del Tramvia l’any 1996. Encara li ve salivera quan pensa amb els calamars a la romana que feia la Carme León al Casal. I si li pregunteu, no negarà haver trucat de matinada a l’obrador de ca l’Aixelà per demanar un croissant acabat de fer.

Des del 2015 és regidor a l’Ajuntament de Tiana i portaveu del grup municipal de Junts per Tiana. El 14 d’abril del 2012 va ser nomenat alcalde després de guanyar les eleccions municipals del 2019. Va ser un dels impulsors de la plataforma Km0 i fundador de la primera agrupació d’electors de Tiana. Va liderar el projecte que el va portar a ser la tercera força més votada al poble les eleccions municipals del 2015 amb un 18% del total dels vots. Junts va obtenir 725 vots i dos regidors, Isaac Salvatierra i Cristina Comas. L’any 2019, Junts per Tiana va guanyar les eleccions amb 1.378 vots, obtenint 5 regidors, però un pacte de la resta de forces polítiques va impedir que l’agrupació electoral pogués governar.

És un devorador de cultura. Del teatre i de la música de Neil Young i Mishima. I un obsessionat per l’educació i els valors que cal ensenyar i transmetre als nens i nenes. D’aparença tranquil·la i pacient, té un tarannà inquiet, hiperactiu i obsessiu per fer les coses ben fetes. Defuig del frontisme, les discussions i el fangueig polític. És rigorós, amb una gran capacitat per escoltar, perfeccionista, estratega en el treball d’equip i un enamorat de Tiana.

L’Isaac és periodista especialitzat en internet i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i professor de comunicació de la Universitat de Barcelona. L’Isaac és un gestor d’equips. Ha treballat a l’ARA, RAC1, Catalunya Ràdio, l’ACN, El Punt i Ràdio Tiana. També ha estat cap de Comunicació del Departament d’Agricultura i cap de premsa d’Esquerra Republicana. És llicenciat en Comunicació Audiovisual.

A l’Ara.cat va ser cap del diari digital i ha explorat noves narratives amb projectes com el resum interactiu dels 3 anys de l’ARA –el primer multimèdia d’aquestes característiques a Espanya– o el joc lingüístic Digue’m com parles i et diré d’on ets (explicat aquí i aquí). Aquí podeu veure tots els interactius de l’ARA. L’Isaac está especialitzat, també, en periodisme de dades. El maig del 2016 va crear l’Ara Data. El reportatge Per què Catalunya crema va ser seleccionat entre els millors treballs d’investigació del 2016.

Què és una agrupació electoral?

Les agrupacions d’electors i electores són figures legalment reconegudes per la llei electoral que aglutinen un grup de ciutadans que concorren a les eleccions municipals. Es presenten per una convocatòria electoral en concret i per poder-ho fer només cal que presentin l’aval d’un nombre concret de signatures que depèn del nombre d’habitants del municipi on es presenten. A Tiana, fan falta 100 firmes, que ha de validar el secretari municipal. Després es lliuren a la Junta Electoral de zona, que és qui dona validesa a l’agrupació d’electors i formalitza la candidatura.

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.