12 mesos d’improvisació i males decisions (1)

Un 2020 per oblidar i una nefasta gestió municipal. Aquest és el resum de 12 mesos d’improvisació, de males decisions i d’escenificacions constants.

  1. Dol i mala gestió a la residència municipal. De les 11 residències per a gent gran intervingudes a Catalunya per mala gestió per la Covid-19, només 1 és municipal: la de Tiana. La gestió estava externalitzada, però davant el caos, l’Ajuntament n’havia de prendre el control. El juliol, els excalcaldes Ester Pujol, Emili Muñoz i Ferran Vallespinós signen un comunicat molt dur contra l’alcaldessa i la regidora Marta Guàrdia. Recorden que l’alcaldessa Martorell tenia “tots els instruments legals per inspeccionar, controlar i donar suport complementari si hagués calgut”. De 88 interns, malauradament 31 van morir.

 

  1. Improvisació a l’av. Albéniz. El 5 de juny un tuit de l’Ajuntament informa de l’inici de les obres per reduir a un carril de circulació la principal via del poble i la instal·lació de semàfors. El 18 de juny, amb les obres iniciades i després de les queixes veïnals, l’alcaldessa anuncia que fa marxa enrere i ho para tot.

 

  1. Salvem Can Riera. El setembre, es presenta un projecte per fer oficines municipals al primer pis de Can Riera. La mesura deixa sense efecte un concurs d’idees i un procés participatiu del govern anterior. El 4 d’octubre, el món de la cultura, exalcaldes i representants de tots els partits es fan una foto històrica davant de Can Riera per reclamar a Martorell que respecti el projecte cultural original.

 

  1. Segon augment de sous dels regidors de govern. ERC i JxCat aproven en el primer ple del mandat un augment dels sous i dietes dels regidors, gràcies a l’abstenció del PSC. El pressupost de retribucions es duplica, inclòs el dels portaveus de l’oposició. El febrer passat, el PSC entra al govern i es creen 2 sous parcials més de 16.000€ anuals. El pressupost total augmenta fins als 178.000€ anuals. L’augment es fa a costa dels regidors de l’oposició, a qui se’ls rebaixen les dietes.

 

 

Article publicat a la revista Tiana’t del mes de Gener 2021.

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.