La cavalcada que ens mereixem

En ple segle XXI ja no anem amb la tartana de Feliu Barbeta ni amb el Tramvia. El progrés, l’evolució, és millorar el que tenim. Mantenir els orígens i les tradicions és perfectament compatible amb actualitzar-los fins als nostres dies per fer-los millor. I això és el que li cal a la cavalcada dels Reis d’Orient. La nit més màgica de l’any cal que tingui els elements tradicionals i que estigui al servei de les idees, la imaginació i les noves maneres de fer per fer-la fantàstica. Tenim els diners per fer-ho. Però no es tracta només de diners. Es tracta del de sempre: projecte, model. Un projecte amb noves idees que integri els voluntaris i col·laboradors que al llarg dels anys han treballat perquè cada nit del 5 de gener els Reis d’Orient arribin a Tiana.

Ens hem quedat als anys 80. Els canvis sempre s’han de fer per anar a millor. I cal canvis en la posada en escena de l’espectacle amb més públic de l’any. Un espectacle per a petits i grans. Perquè la cavalcada de Reis és un espectacle de carrer que necessita ja un nou projecte per al poble que som, per als gairebé 9.000 veïns i veïnes. I un espectacle té un director artístic i, a banda dels actors principals, també en té de secundaris.

Les cavalcades són la benvinguda als Reis que fan els pobles i ciutats. I les cavalcades, com tot, han evolucionat. Amb músiques pròpies, amb comparses dedicades al carbó, al carter reial, als xumets, amb vehicles carregats de regals i amb personatges fantàstics.

Un projecte amb noves idees que integri els voluntaris i col·laboradors

I direu: I tot això quan val? Val diners, sí. Però és que la cavalcada de Reis actual també en val de diners i no llueix. Hi ha 20.000 euros de pressupost que es podrien dedicar a fer una cavalcada bonica i genuïna. Els mateixos diners que tenim es poden invertir millor. I no és responsabilitat dels voluntaris que sempre estan al peu del canó. Això és una qüestió de projecte polític i model de poble. Com tot. I en aquest cas de model cultural. Perquè ja no anem amb tartana ni amb tramvia i reivindiquem un millor transport públic, oi? Doncs reivindiquem una millor nit màgica de Reis. Reivindiquem la cavalcada que ens mereixem.

 

Cristina Comas, regidora de Junts per Tiana i responsable de polítiques culturals de l’agrupació electoral.

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.