Junts per Tiana: les places d’aparcament rotatòries no es poden fer a costa dels veïns

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, ha reclamat en el ple municipal d’aquest dimarts un pla d’aparcaments a l’equip de govern municipal d’ERC i JxCat per evitar decisions “improvisades” com la que s’ha pres a l’aparcament de l’església. L’equip de govern ha pintat places blaves rotatòries en el lloc on hi havia aparcament pel veïnat. “No podem destruir places d’aparcament a zones properes a carrers on és tan difícil aparcar com el carrer de les Flors o el carrer Mare de Déu del Carme”, ha dit Salvatierra. “Carrers on, a més, la mitjana d’edat de la població és força alta i la mobilitat és més reduïda”.

 

 

Junts per Tiana ha lamentat que l’equip de govern “s’hagi copiat malament les propostes de Junts”. “Vam proposar ampliar l’aparcament de l’església per afavorir el comerç, amb una part de places rotatòries d’àrea blava, però el que no podem és destruir les places dels veïns sense donar una solució a canvi”, ha afegit Salvatierra. “Per cada plaça rotatòria nova per facilitar el comerç, n’hem d’habilitar una altra per als veïns”.

 

El punt 3.7 del pla de govern de Junts per Tiana proposa crear més places d’aparcament al centre amb les següents mesures:

  • Impulsar un pla d’aparcaments. Crear un gran aparcament vora l’església connectat amb la trama urbana per reactivar l’activitat comercial.
  • Estudiar la creació de més zones d’aparcament de 30 i 90 minuts per afavorir la rotació i per garantir aparcament per anar a comprar.
  • Augmentar els aparcaments per a motos al centre del poble.
  • Reservar places d’aparcament de cotxes per a la gent gran a la zona per a vianants del centre.
  • Senyalitzar millor els aparcaments amb un sistema intel·ligent connectat amb una app. Posar en marxa l’aparcament del carrer Verge del Pilar amb un indicador de places al passeig de la Vilesa per evitar trànsit innecessari.
  • Revisar els guals en desús per garantir l’interès general i l’aparcament a la via pública.

 

El pla de govern de Junts per Tiana inclou un projecte de ràpida execució per guanyar places d’aparcaments al pàrquing de l’església ampliant les places a la part de baix, la que dona al carrer Mare de Déu del Carme, tal com es pot veure a la imatge que acompanya aquesta informació. El projecte de Junts per Tiana preveu habilitar com a mínim 40 noves places.

L’aparcament és una de les 18 prioritats per Tiana plantejades per Junts per Tiana en les últimes eleccions municipals. L’agrupació d’electors va guanyar les eleccions amb 1.348 vots. Mai abans cap altre partit havia obtingut tants vots, amb una participació tan alta, amb un rècord de 8 candidatures que es presentaven als comicis. Junts per Tiana va guanyar, a més, a tots els col·legis electorals. Des dels anys 80 que un partit no guanyava a tots els col·legis.

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.