Salvem les rieres

Les rieres de Tiana han estat històricament la via natural d’accés al poble. Són un corredor biològic i camí natural de l’aigua. La Riera d’en Font és la gran zona verda i espai natural que uneix i vertebra can Gaietà amb el centre del poble.

Actualment les rieres s’han convertit en l’habitació dels mals endreços del poble i alguns trams semblen un abocador.

Per tot això, portem al ple municipal de dimarts la moció per la recuperació i el manteniment de les rieres:

Un dels senyals d’identitat del Maresme són les rieres. La Riera de Tiana han estat històricament la via natural d’accés al poble. La Riera d’en Font és el gran espai verd que uneix el nucli antic amb les noves urbanitzacions. Les rieres són un corredor biològic, camí de pas i camí natural de l’aigua. La protecció de les lleres és imprescindible per equilibrar la força i la velocitat de l’aigua quan plou molt.

El valor hidràulic, ecològic, paisatgístic, vertebrador, cultural i educatiu de les rieres obliga l’Ajuntament a vetllar pel seu bon estat i a desplegar-ne totes les accions necessàries per convertir-les en un actiu per a la vila.

És per això que el ple de Tiana adopta els següents ACORDS:

1- Instar l’equip de govern a fer un pla de neteja, manteniment i conservació de les rieres de Tiana i el seu entorn, i reclamar els ajuts necessaris a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i altres entitats supramunicipals.

2- Estudiar la possibilitat de reclamar a les entitats supramunicipals els plans locals d’ocupació necessaris per a dur a terme el manteniment de les rieres.

3- Estudiar la possibilitat d’arribar a acords amb entitats del Tercer Sector per treballar en la neteja i el manteniment de les rieres i el seu entorn.

4- Activar el Consell Municipal del Medi Ambient per posar en valor el paper mediambiental, vertebrador, històric i cultural de les rieres de Tiana i dissenyar un pla de treball conjuntament amb la societat civil de la vila.

 

  Moció recuperació i manteniment rieres (113,1 KiB)

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.