Des de l’oposició es poden canviar les coses: Es crea la comissió per millorar el transport públic

Tots els grups municipals han aprovat la mocio presentada per Junts per Tiana per crear una comissió que permeti començar a negociar amb l’Àrea Metropolitana les millores per al transport públic.

El text recorda la moció que es va aprovar el mes de desembre i és un pas més per millorar les prestacions que tenen els tianencs per accedir al tren i a Barcelona per carretera.

Els motius

El ple de l’Ajuntament de Tiana va assumir el 5 de desembre del 2017 el compromís de “millorar i ampliar les opcions de transport públic” que hi ha a la vila. La moció aprovada instava l’equip de govern a negociar diverses mesures amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Autoritat del Transport Metropolità, l’Ajuntament de Montgat i l’operador principal del Barcelonès Nord TUSGSAL.

Entre les mesures citades en la moció hi ha la de revisar la xarxa d’autobús interurbana a Tiana i prioritzar la connexió ràpida intermodal amb l’estació de tren de Montgat i l’estació de metro de Badalona, amb una millor coordinació horària bus-tren, o l’estudi d’una línia d’autobús exprés entre Tiana i el centre de Barcelona, com ja disposa Alella.

Atès que la lluita contra la contaminació de l’aire a l’àrea metropolitana, una urgència de salut pública del país, només podrà ser efectiva amb un transport públic eficient, ràpid, econòmic, còmode i ecològic. Atès que l’Ajuntament de Barcelona ja ha activat el pla contra la contaminació atmosfèrica i quan es declari un episodi de contaminació ambiental, la meitat dels cotxes matriculats de l’àrea metropolitana, inclosos els de Tiana, no podran entrar a la capital catalana.

Atès que la nova governança, al servei de la gent, reclama generar nous espais de participació formals i públics que tinguin una incidència real sobre l’agenda i els programes de govern i que s’ha de basar en el diàleg, la confiança, la mediació, i en l’intercanvi de perspectives i recursos entre les diferents parts de l’administració i entre l’administració i el seu entorn, el ple de Tiana adopta els següents ACORDS:

Els acords

  1. Constituir una comissió municipal per a la millora del transport públic, presidida per l’alcaldessa i amb representació de tots els grups municipals, encarregada de negociar amb les autoritats supramunicipals les millores recollides en la moció aprovada en el ple del 5 de desembre del 2017.

 

  1. Comunicar aquests acords a l’Autoritat del Transport Metropolità, al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, a l’Ajuntament de Barcelona, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, al Consell Comarcal del Maresme i a la Delegació del govern espanyol a Catalunya.

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.