Galeria: Can Peitx

Can Peitx ja és història. A la casa, del 1880, hi va viure i estiuejar Rosendo Peitx, vicepresident de la Diputació de Barcelona, i un dels cinc fills adoptius que té Tiana. La finca amb el jardí tancat pel mur ondulat que, aquest sí, està protegit pel catàleg, tenia capella pròpia i un celler dins la casa.

Entre el que els promotors han decidit conservar a iniciativa propia, hi ha la piscina. Una joia del romanticisme tianenc de l’època.

 

 

Era una finca amb elements de tipus neoclàssic, que, juntament amb altres cases similars, donen identitat i caràcter a Tiana i són exemples d’una època en què Isaac Albéniz o Enric Granados feien estades al poble buscant la seva tranquil·litat i inspiració.

 

 

Isaac Abéniz va viure a la finca de can Peitx abans que aixequessin la casa que ara s’ha enderrocat.

 

 

Què n'opines?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.