“Els locals municipals, senyora alcaldessa, no són seus”. La intervenció d’Isaac Salvatierra al ple

El ple municipal ha aprovat amb els vots de PDeCAT, Junts per Tiana, ERC i la CUP la moció que obliga a l’alcaldessa a cedir els locals municipals per a votar com sempre a Tiana l’1 d’octubre. 8 vots a favor davant els 5 en contra del PSC i PP.

El debat s’ha fet davant una sala de plens plena, i més de 200 persones a la Plaça de la Vila seguint el ple.

Aquesta és la intervenció que ha fet el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra:

Essencialment aquesta moció que hem presentat parla de democràcia.

Democràcia per votar.

Estem defensant el dret a vot dels veïns i veïns de Tiana. El dret a expressar-se sobre el seu futur. De la manera com es decideix a totes les democràcies del món. Amb el vot. Amb l’urna.

Democràcia també pel que significa respectar les decisions del Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat. Som una nació i nosaltres decidim.

Som una nació perquè així ho ha decidit el Parlament en nombroses resolucions. La més important. L’Estatut del 30 de setembre del 2005 votat per 120 vots a favor i 15 en contra (després retallat com és sabut pel ribot del Congrés i per la desgraciada sentència del TC), aquell Estatut original fruit del consens de totes les forces també el PSC, (recordem que només hi va votar en contra el PP) aquell estatut deia en l’ARTICLE 1: Catalunya és una nació.

Som una nació, nosaltres decidim. Som sobirans i a qui hem d’obveir és al Parlament de Catalunya.

Democràcia. Democràcia és votar. Democràcia és respectar el Parlament.

Democràcia també és respectar el mandat del ple municipal, senyora alcaldessa. Aquesta moció s’aprovarà per 8 vots a favor i 5 en contra. Per una amplíssima majoria. Que vostè haurà de respectar.

Tenim un ple –ara es veurà– que defensa la democràcia i la sobirania del Parlament de Catalunya. Perquè tenim un poble, el poble de Tiana, que defensa la democràcia i la sobirania del Parlament de Catalunya.

Li recordo els resultats de les eleccions plebiscitàries del 27-S a Tiana.

Són claríssims.

Els partits del sí. Ja no només del referèndum. Els partits del sí sumen un 63% (3.536 vots).

PSC sap quants vots va obtenir?: 428 vots (7%)

Són resultats que no deixen cap marge de dubte.

Els locals municipals, senyora alcaldessa, no són seus. Vostè els administra. Però són del poble de Tiana. I el poble de Tiana té molt clar que està al costat de la democràcia, al costat del Parlament i del Govern de la Generalitat. El poble de Tiana vol votar com sempre, senyora alcaldessa.

Vostè ha d’escollir si està al servei dels seus veïns i veïnes. De l’interès general. O al servei de l’aparell del seu partit. El poble, senyora alcaldessa, o Iceta. El poble, o Pedro Sánchez. Vostè ha d’escollir.

Perquè el dilema és aquest. No posi la seva carrera política i els seus legítims interessos de fer carrera dins el PSOE per davant de l’interès general, del clam que li fan els veïns i veïnes de Tiana. Un alcalde es deu als seus veïns, no a l’aparell del seu partit dirigit des de Madrid.

Crec que és molt evident això que li diem. Això és una lluita democràtica i la volem de debò, la democràcia, senyora alcaldessa, tota sencera.

Aquesta moció l’obliga. I fins i tot, jo diria, que la protegeix. Perquè vostè no té alternativa a obeir el mandat del ple. No hi ha alternativa a això. Vostè estarà protegida pel ple.

Senyora alcaldessa, també li volem demanar que doni llibertat de vot en la votació d’aquest punt. Perquè és públic que dels 4 regidors del PSC n’hi ha que votaran l’1 d’octubre i que votaran que sí.

AL MARGE DE LA DECISIÓ QUE PRENGUI DESPRÉS D’AQUEST PLE; VOLDRÍEM DEIXAR MOLT CLAR UNA COSA:

A Tiana es votarà. Ens deixi o no ens deixi. Estem fent tot el possible per garantir el dret dels ciutadans de Tiana de pronunciar-se democràticament sobre el seu futur. Als que volen votar que sí i els que volen votar que no.

Li hem estalviat la feina. Diverses forces polítiques fa setmanes que treballem de manera discreta amb el Govern de la Generalitat perquè es posin les urnes. Si no és als locals de sempre, serà en locals alternatius propietat de la Generalitat. A Tiana es votarà.

Encara no s’ha pronunciat sobre el tema púbilcament. Cap dels grups de l’oposició ha aconseguit parlar amb vostè aquests dies. Però si el problema és que vostè personalment no vol córrer cap risc, sap que hi ha moltes maneres de fer-ho. No cal signar res. No cal dir res públicament. Pot delegar l’alcaldia. Ho pot fer encara al primer tinent d’alcalde, perquè encara ho és. O fins i tot pot delegar la competència per unes hores a un regidor de l’oposició. Nosaltres ens hi oferim.

Hem de ser capaços d’oferir totes les garanties democràtiques l’1 d’octubre. Disposar dels espais de sempre és important perquè volem votar com sempre. Perquè en aquest referèndum hi hagi la màxima participació possible.

Reflexioni amb el que ha vist avui. Té unes hores per repensar-s’hi.

Vull aprofitar aquesta intervenció per remarcar la valentia de dues dones. Les alcaldesses de les poblacions veïnes de Badalona i Montgat. Dolors Sabater i Rosa Funtané. Que han decidit, malgrat els riscos, les amenaces i la por perfectament comprensible, posar-se del costat del seu poble, de la seva gent.

Senyora alcaldessa. Acabo.

El ple és la màxima expressió democràtica del poble. El ple escull l’alcalde. I el ple li diu avui a l’alcaldessa que ha d’atendre a la voluntat de la majoria del poble de Tiana i la voluntat de la majoria del poble de Catalunya. No ens falli. Gràcies.

Escolta aquí la intervenció

 

El clam des de la Plaça de la Vila

La sala de plens, plena

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.