Recollida de firmes

Com s’ho va fer Junts per enviar la newsletter electoral?

Junts per Tiana  va enviar una newsletter durant la campanya electoral. Per fer-ho, l’agrupació d’electors va recollir les adreces electròniques dels veïns i veïnes durant la campanya de recollida de firmes i els actes electorals. Junts va seguir el procediment que estableix la llei fent signar els documents pertinents de cessió de dades personals. En el moment de la campanya electoral, Junts va poder enviar la seva newsletter a 80 adreces electròniques legalment.

Aquests són els documents que fa servir Junts per Tiana per demanar les dades personals:

  Document protecció de dades 1 (39,4 KiB)

  Document protecció de dades 2 (48,0 KiB)

El primer butlletí electoral que envia Junts és el 20 d’abril en motiu de la campanya de micromecenatge.

Al llarg de la campanya, l’agrupació d’electors fa 4 newsletters que informen sobre l’inici de campanya, els actes dels dos caps de setmana de campanya electoral i el tancament.

Actualment Junts per Tiana envia un butlletí electrònic al mes amb el resum de l’activitat de l’agrupació d’electors dins i fora l’Ajuntament. Ara, també, les dades es recullen mitjançant el formulari de la web que inclou el consentiment per al tractament de dades personals.

Què diu la Llei Orgànica de Protecció de Dades:

Article 4.6. “Les dades de caràcter personal seran emmagatzemades de manera que permetin l’exercici del dret d’accés, tret que siguin legalment cancel·lats”.

Article 6.1. “El tractament de les dades de caràcter personal requerirà el consentiment inequívoc de l’afectat, tret que la llei disposi una altra cosa”.

Article 10. “El responsable del fitxer i els qui intervinguin en qualsevol fase del tractament de les dades de caràcter personal estan obligats al secret professional pel que fa a les dades i al deure de guardar-les”.

Article 44.3. Són infraccions greus:

d) “La vulneració del deure de guardar secret sobre el tractament de les dades de caràcter personal al qual es rerefeix l’article 10 d’aquesta llei”.

e) “L’impediment o obstaculització de l’exercici dels drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

Sancions previstes per la llei a les infraccions greus: Multa d’entre 40.000 i 300.000 euros.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.