Semàfor vermell al PSC: per què ho portem al ple

Portem al ple municipal la moció de reprovació presentada per PDeCAT-DC, Junts per Tiana i la CUP davant la resolució de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades que sanciona el PSC per haver enviat propaganda electoral per mail sense el permís dels seus destinataris. L’Agència Espanyola de Protecció de Dades sanciona el principal partit de l’equip de govern amb una falta greu.

Per què portem al ple el joc brut en campanya electoral

Perquè no torni a passar.

Perquè el joc brut s’ha de denunciar i el lloc on fer-ho és el ple municipal.

Perquè el PSC era plenament conscient l’abril del 2015 que intentava burlar la Llei de Protecció de Dades per poder enviar el màxim de correus electrònics amb propaganda electoral al màxim de tianencs. Després de les primeres queixes, van seguir enviant newsletters als veïns que no ho havien denunciat, tot i no tenir el seu consentiment.

Perquè, mentre a l’Ajuntament es redactava el Codi Ètic i de Bon Govern (aprovat pel ple el març del 2015), el primer partit de Govern se saltava la llei en campanya electoral.

Perquè tot apunta que la multa de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades és només la punta de l’iceberg.

Llegeix aquí la moció de reprovació presentada per PDeCAT-DC, Junts per Tiana i la CUP al ple de l’Ajuntament de Tiana.

  Moció de reprovació (712,0 KiB)

Per entendre què va passar

El PSC va enviar correus massius de propaganda electoral sense el consentiment dels destinataris, una falta greu de la Llei de Protecció de Dades. Llegix la notícia de La Vanguardia.

Quin era el modus operandi: L’executiva del partit i l’equip de campanya tenia un compte de gmail (psctiana@gmail.com) des d’on van enviar el Butlletí dels Socialistes de Tiana a desenes de tianencs i tianenques (es desconeix el nombre) sense consentiment dels destinataris, una pràctica prohibida i considerada una falta greu per la Llei de Protecció de Dades. Era un compte B, alternatiu al compte tiana@socialistes.cat.

Per què un compte B?

Quan l’Agència Espanyola comença a investigar el PSC, la resposta oficial del partit sempre és que el compte de correu de l’agrupació local és tiana@socialistes.cat i que no saben res de psctiana@gmail.com. L’Agència Espanyola està un any per poder localitzar algú vinculat al compte psctiana@gmail.com. Les investigacions no es tanquen fins al febrer d’aquest 2017 d’uns fets denunciats el maig del 2015. El compte B permet al PSC intentar fer creure que la pràctica no està avalada pel partit i que és un militant que ha actuat sense mala fe.

El compte psctiana@gmail.com era tan oficial que la invitació des de l’executiva a la resta de grups polítics per assistir al sopar d’arrencada de campanya al Casal de Tiana es fa des d’aquell compte.

I la pregunta clau: d’on surten totes les adreces de correu personal utilitzades pel PSC?

El PSC tenia tantes adreces de correu electrònic? Mai fins llavors havia fer cap butlletí i havia enviat informació a tanta gent. D’on surten les adreces?

La resolució de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades desmunta els arguments dels regidors del PSC a l’Ajuntament de Tiana dient que les adreces s’havien tret de llistes de correus oberts que havien circulat els últims mesos.

El correu sobre el qual se sanciona el PSC no és a cap llista oberta de les que assenyala l’Ajuntament per defensar-se, en una altra investigació oberta per l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Llegeix la notícia a La Vanguardia. [Els dos casos els investiguen agències diferents perquè l’agència espanyola té competència sobre els partits polítics i la catalana sobre les institucions catalanes].

Cal exigir als regidors del PSC al govern i també a l’executiva del PSC que aclareixin d’on surten les adreces enviades sense consentiment en campanya electoral. Si es reobre el cas i es demostra que una part de les adreces provenen de l’Ajuntament, ens trobaríem davant un cas gravíssim d’ús partidista i d’abús de poder de la institució per afavorir el partit que va guanyar les eleccions.

És el deure del nostre grup denunciar aquests fets i demanar explicacions perquè no tornin a passar.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.