Prem els frens davant l’escola bressol

Portem al ple un seguit de mesures per reduir la velocitat del cotxes que passen per Can Gaietà i fer més segur el pas dels vianants.

El 75’6% dels vehicles supera els 30 km/h a la part de dalt de can Gaietà. A la zona de l’escola bressol, un 61%. Ho va explicar el portaveu de Junts, Isaac Salvatierra.

 

La policia local va començar a fer un informe el novembre el 2016, que va acabar el mateix dia del ple, el 4 d’abril, anant a fer unes fotos, coincidint amb el prec de Junts.

L’equip de govern admet els excessos de velocitat i posarà 4 passos elevats i estudiaran treure dos aparcaments de davant de l’escola bressol per millorar la visibilitat.

La zona té dos punts foscos, sobretot en el tram que va del carrer de la Ciutadella fins al Camí del mig d’Alella. A més, el fet que hi hagi l’escola bressol fa que calgui extremar les precaucions.

1.- Accés a l’escola bressol ‘El més petit de tots’. Hi ha poca visibilitat i els vehicles corren massa.

L’amplada de la calçada i el fet que la sortida d’aquest centre educatiu estigui situat entre dos revolts, limiten la visibilitat, tant dels conductors com dels vianants que volen creuar el carrer a través del pas situat a la part de sota de la sortida de l’escola.

A aquesta configuració del carrer, s’hi ha d’afegir la velocitat excessiva de molts vehicles. Cal remarcar, a més, que és una via molt transitada, atès el volum de població de la zona i que és una via directa per sortir de Tiana.

En sentit nord hi ha un senyal de ressalt i de limitació de velocitat a 30 km/h, mentre que en sentit sud només hi ha una senyalització de ressalt sense limitació de velocitat. En cap dels dos sentits hi ha senyalització d’escola.

El carrer de Can Gaietà en sentit sud té un desnivell important de baixada que afavoreix que els vehicles puguin agafar gran velocitat sense que hi hagi cap senyal de trànsit de limitació de velocitat. Fa un temps, es van retirar unes esquenes d’ase situades a l’alçada de la cruïlla amb el carrer dels Frares.

 

2.- Manca de passos de vianants en zones de contenidors

El segon punt fosc del carrer Can Gaietà és a la zona de contenidors de reciclatge situada al voral de davant dels habitatges que hi ha davant la cruïlla amb el carrer de cals Frares. Per poder accedir a aquests contenidors hi ha un pas de vianants a l’altura de l’escola bressol i un altre a l’altura del camí del mig d’Alella. La distància dels dos passos de zebra és d’uns 300 metres. Això fa que els veïns creuïn de manera habitual el carrer per llocs no senyalitzats amb el risc que això comporta, i amb cotxes baixant a gran velocitat.

 

Com que l’Ajuntament de Tiana té atribuïdes competències sobre l’ordenament viari i que té la responsabilitat de vetllar per la seguretat viària de la població, i davant els riscos per a la població escolar i per a la població en general, el grup municipal de Junts per Tiana ha presentat els següents precs al ple municipal:

  • Habilitar un pas de zebra tipus plataforma a l’alçada dels contenidors de recollida de brossa.
  • Limitar la velocitat a 30 km/h a la zona de l’escola bressol
  • Valorar la possibilitat de no autoritzar l’aparcament en el revolt de davant de l’escola bressol.
  • Habilitar un aparcament a la zona de la cruïlla amb la Ciutadella per a les famílies dels nens de l’escola bressol.
  • Instal·lar elements físics reductors de velocitat o els elements d’avis de perill més adients.
  • Demanar controls de la Policia Local adients per a la seguretat de la zona de l’escola bressol.

Et pot interessar

Un Comentari

  • Silvia 5 d'abril de 2017   Reply →

    Totalment d’acord . No tan sols per l’escola.
    Els veïns patim a vegades per entrar al garatge dels pisos de davant l’escola, és perillós per que baixen els cotxes i just ens agafa la corba i no tenim visibilitat.

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.