Volem acollir: Tres experiències úniques i complementàries

Tres experiències úniques, complementàries, des de diferents punts de vista i amb accents diferents, que creiem que ens van enriquir a tots. I una paradoxa. La vergonya de les institucions europees, incapaces de trobar solucions, davant la veu de la ciutadania, que es mobilitza, que pressiona i que es pregunta: què més podem fer?

 

 

Més de 80 persones van omplir l’acte sobre els refugiats que va organitzar Junts per Tiana, divendres 24 de març, a la Sala d’Exposicions del Casal.

Va ser el primer acte divulgatiu que s’ha fet a Tiana sobre els refugiats i va comptar amb tres referents en el treball humànitari en aquesta crisi com Proactiva Open Arms, Casa nostra, casa vostra i la fundació ACSAR.

 

 

Oscar Camps: “Quan vam arribar a Lesbos vam veure que era important que no s’ofeguessin i també era important comunicar. Potser un dels nostres èxits com a ONG ha estat la comunicació. Des del principi hem comunicat tot el que hem vist. No s’estan respectant els drets humans. Ni Europa, ni cap país d’Europa. Tampoc la convenció de Ginebra”.

 

 

Xavi Rosiñol: “Les polítiques que fa la Unió Europea tenen un efecte sobre les persones. Que les persones refugiades no ens facin pena. No ens ha de fer llàstima. Ens ha de fer ràbia. Perquè això ho estan provocant els nostres representants. Això ho estem provocant nosaltres com a ciutadania que permetem que ens representin les persones que ens estan representant i que són uns criminals perquè no garanteixen els drets de les persones ni compleixen la llei, ni compleixen els seus compromisos”.

 

 

Jordi Torà: “Ningú ha preguntat a les persones refugiades què volen fer amb la resta de la seva vida. Lo màxim que els hi han preguntat, a part de dades quilomètriques, i un munt de proves mèdiques, és a quins països volien anar. Ningú s’ha preocupat de preguntar quine habilitats, quins coneixements, quines competències tenen aquestes persones i com aquestes habilitats, competències i coneixements, podrien sur útils per la mateixa comunitat d’allà”.

 

 

Gràcies Oscar Camps, Xavi Rosiñol Martínez i Jordi Tolrà per la feina que feu, per com ho viviu i com ho expliqueu.

Gràcies als tècnics per donar el seu toc a l’acte. I gràcies també als tianencs que vau omplir la sala en un vespre de pluja intensa.

 

Mira els altres vídeos de l’acte “Volem acollir” a la pàgina de facebook de Junts per Tiana.

Fotos: Guillem Cuní

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.