Junts per Tiana, ¿oposició constructiva o ‘no’ a tot?: comprova-ho en aquest gràfic

Junts per Tiana ha donat suport a 42 propostes de l’equip de govern entre els anys 2015 i 2016 d’aquest mandat. Això suposa el 65% del total de les propostes presentades. Per a fer el càlcul, s’han descartat les mocions de temes no locals (si es tenen en compte, el percentatge puja fins al 73% de vots a favor).

En total, s’han tractat 65 temes locals als plens a iniciativa de l’equip de govern. Junts hi ha votat a favor 42 vegades (65%). Només en 10 ocasions (15%) Junts per Tiana hi ha votat  en contra. 13 vegades (20%) s’ha abstingut. Entre les abstencions, hi ha els pressupostos del 2016.

 

 

Els vots en contra són els següents:

2015

  • Ampliar algunes atribucions de la junta de govern en detriment del ple municipal.
  • Congelació dels preus de l’escola bressol municipal. (Defensem una rebaixa a les rendes baixes i mitjanes).[Veure notícia]. Es rebutja la proposta de Junts, però l’equip de govern l’acaba plantejant (parcialment) al ple uns mesos més endavant.
  • Reducció del 3% de l’IBI, menys del que pertocaria (18%) atesa la caiguda del preu dels pisos i del poder adquisitiu de les famílies. Defensem aprovar les taxes conjuntament amb els pressupostos perquè no es pot deslligar una decisió de l’altra.
  • Congelació preus Duet. Qüestionem el model d’adjudicació i gestió de la piscina coberta i gimnàs municipal i defensem preus populars per als veïns i veïnes de Tiana. [Veure notícia]

2016

  • S’apugen els preus de la piscina d’estiu. Qüestionem la gestió i el poc manteniment, denunciem el conveni amb l’Ajuntament de Montgat i ens oposem a l’increment de preus. [Veure notícia]
  • Pròrroga del contracte del servei de neteja dels equipaments municipals a l’empresa Clece. Defensem estudiar altres models de gestió i obrir un nou procés d’adjudicació com marca la llei.
  • Proposta festes locals 2017. Defensem que a Tiana sigui festiu els festius locals [sic] i no els festius de Barcelona.
  • Pla local d’infància i adolescència. Votem en contra perquè el document que es porta a aprovació al ple no és un pla: és un informe, una diagnosi de la situació local. Reclamem un pla com a tal i un procés participatiu amb infants i joves.
  • Preus piscina coberta. Com ja vam fer el 2015, denunciem el model del Duet i defensem una rebaixa dels preus per als tianencs. [Veure notícia].
  • Aprovació inicial reurbanització carrers del centre. Ens oposem al projecte i estem preparant les al·legacions. [Veure notícia].

En aquesta notícia també pots veure per què vam votar en contra dels pressupostos municipals del 2017.

 

Control dels plens municipals

A l’apartat de transparència de juntstiana.cat hi ha el Seguiment dels plens municipals, on es pot veure qui ha votat què a cada ple.

 

Un altre model de poble, una oposició amb propostes alternatives

L’agupació d’electors fa una oposició ferma però en positiu, estudiant cada un dels temes i negociant algunes de les propostes que es porten al ple.

Algunes de les propostes de Junts

Entre les negociacions que han prosperat hi ha:

  • L’ordenança per a les bonificacions de l’IBI de l’any 2017. [Veure notícia].
  • Evitar pujar preus del Duet als empadronats a Tiana (per a les quotes de cap de setmana, per a la gent gran, per a discapacitats o els abonaments júnior familiar).
  • La nova tarifació de l’escola bressol. [Veure notícia].
  • El procés participatiu per reinventar el Casal. [Veure notícia]
  • L’arranjament del camí de l’Alegria. [Veure notícia].
  • La moció pel pla d’accessibilitat. [Veure notícia].
  • Les negociacions per millorar les prestacions del centre local de salut. [Veure notícia].

Hi ha altres temes que ha impulsat Junts que no han prosperat, com la moció per millorar i ampliar les opcions de transport públic, tot el paquet de propostes per avançar cap a la democràcia deliberativa i per augmentar la transparència municipal o les propostes per impulsar un pla integral de cultura.

Junts per Tiana funciona amb un equip de regidors a l’ombra que fa seguiment de les àrees de l’equip de govern, seguint el model britànic. El portaveu Isaac Salvatierra explica el model d’oposició de Junts en aquesta entrevista a Ràdio Tiana.

“Tenim un discurs propi i un projecte per Tiana que difereix del de l’equip de govern. Això enriqueix el projecte i la democràcia tianenca”

 

“No ens ha de fer cap por que hi hagi contrapesos perquè la democràcia va d’això”

 

“Si el PP dóna el seu vot gairebé gratis, no es produeix un procés deliberatiu”

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.