Junts porta al ple el control del contracte amb Fomento de Construcciones y Contratas

Junts per Tiana porta al ple de desembre, que es farà el dia 20, el control i seguiment del contracte de l’Ajuntament de Tiana amb l’empresa de recollida de residus i neteja viària Fomento de Construcciones y Contratas arran de les presumptes irregularitats que han sorgit i s’estan investigant als Ajuntaments de Barcelona i Badalona.

Tiana té un contracte de 12 anys amb aquesta empresa, signat el 2012 i fins el 2024.

La Fiscalia està investigant el servei de recollida de residus i neteja viària de Fomento de Construcciones y Contratas després que l’Ajuntament de Barcelona detectés un presumpte frau de 800.000 euros. L’Ajuntament de Badalona va fer públic, també, el 21 de novembre passat, presumptes irregularitats en el compliment del contracte de gairebé 13 milions d’euros. Davant aquest dos casos, alguns Ajuntaments, com el de Mataró, que tenen adjudicat el servei a Fomento de Construcciones y Contratas han encarregat auditories per analitzar el nivell de compliment del contracte de recollida de residus i neteja viària.

Atès que l’Ajuntament de Tiana va signar amb Fomento de Construcciones y Contratas l’any 2012 un contracte fins a l’any 2024 per a la neteja viària i la recollida residus, Junts pregunta a la regidora Núria Garcia:

    • Quins són els mecanismes de control i seguiment de l’Ajuntament de Tiana sobre el contracte de l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas?
    • S’ha detectat alguna irregularitat?
    • S’han plantejat incrementar el control i demanar una auditoria externa?

La pregunta que va al ple es va registrar a la comissió informativa de dimarts passat. També s’ha demanat per registre l’Annex 5 del plec de condicions que és on consten els costos i les despeses de personal i que l’Ajuntament de Tiana no ha fet públic a la web municipal, a diferència de la resta de plec de condicions.

Consulta aquí el contracte amb FCC.
Foto: La Local

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.