Els 20 projectes que no ha fet l’equip de govern (PSC-ERC)

El portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, ha alertat l’equip de govern (PSC-ERC) de l’incompliment del pressupost municipal del 2016. Falta un mes per acabar l’any i una part important de les idees que es van esbossar en les previsions dels comptes municipals no s’han portat a terme. D’altres projectes promesos pel PSC en el seu programa electoral com a gran apostes de l’equip de govern tampoc han vist la llum, ni es coneix el moment en què es troben.

A punt d’acabar el segon any de mandat, Salvatierra ha donat un toc d’atenció en el ple.

“És un toc d’alerta, senyora alcaldessa. Tenen 2 anys per posar-se les piles”

 

Aquests són els 20 projectes que no ha fet l’equip de govern:

Crisi del comerç: Cap pla anunciat de promoció econòmica, cap idea. Subvenció congelada a l’ACIST que no arriba als 10.000 euros.

Talent, emprenedoria: Cap pla. Dificultats per obrir un negoci, massa temps i massa paperassa en comparació amb municipi veïns. Estan renovant locals al passatge Moragues que haurien de ser per a negocis d’emprenedors, sense publicitar la convocatòria.

Ocupació: Al programa electoral porten un pla de foment de l’ocupació per a estudiants. No en sabem res. El que sí que sabem és que es va deixar de pagar el conveni amb l’Ajuntament de Montgat.

Cooperativa social: La CUP els va donar suport als pressupostos en part perquè Tiana construiria la que havia de ser la primera cooperativa municipal. Han passat 11 mesos i no en sabem res.

Reforma de l’IBI: 5 anys després han entès que hi ha marge per fer l’IBI més social. 2 minuts abans de començar l’últim ple ens van portar un full de 5 ratlles amb una proposta.

Renda ètica. Ho tenen al programa electoral. No en sabem res.

Educació: Anuncien en campanya electoral un conveni amb les Ampes (amb foto inclosa) però al final han acabat atorgant els ajuts com sempre. El consell d’educació, en 1 any i mig, s’ha reunit 1 vegada.

Mobilitat: En 5 anys, 3 plans de peatonalització. Amb aspectes positius en l’últim pla, com la pacificació del carrer Matas. Però renunciant a pacificar la carretera. Van obrir el doble revolt, i ara es corre més i la carretera és menys segura.

Accessibilitat: Hem aprovat el pla d’accessibilitat però no s’ha fet res per desenvolupar-lo. Van instal·lar una rampa per accedir a l’església (cost: 2.000 euros) i la van retirar. És urgent un pla de voreres i un pla de carrers. Un llistat públic on es prioritzin les actuacions més urgents.

Tiana posa’t guapa. Ho tenen dit així al programa electoral. No en sabem res. Fins al març no havien atorgat cap ajut per a la millora de façanes. Hi ha cases dins el catàleg que necessiten ajut.

Camí de l’Alegria: Refan el projecte inicial, el resultat és prou bo, però continuen sense resoldre la deixadesa dels marges i el mal estat d’algunes propietats privades.

Arranjament de la nau del parc Mascaró. No en sabem res. Hi ha un arranjament urgent: va caure la barana de dalt i no ho han arreglat.

Cultura. Han estat incapaços de començar a treballar el llibre blanc. En comptes d’això, han convertit el consell de cultura en un taller de formació.

Reformes a la biblioteca: Pendent.

Millores a la Sala Albéniz: Estan executant a corre-cuita els diners pressupostats abans que acabi l’any.

Museu a Cel Obert: Han d’executar corrents els diners pressupostats. El 17 de desembre faran una primera acció, amb bon criteri, amb els artistes del poble.

Catequística: Van anunciar un conveni per renegociar les condicions d’ús municipal, ho posava el programa electoral. No s’ha fet res. L’església no paga IBI i en canvi impedeix un ús cultural d’un espai desaprofitat.

El Casal: Fa 2 anys que ha expirat la concessió i aquí ningú convoca el concurs públic. Tenien unes bases fetes que van retirar després que els féssim veure que cal canviar el model.

Joventut: Els joves d’El Cau continuen amb un local petit i insegur. És urgent buscar-los un lloc. Aquest govern porta 5 anys i mig intentant-ho. Ànims.

Parcs infantils: Han complert. Felicitats. S’han gastat tot el pressupost de l’any amb el que n’hi van dir Parc Temàtic de les Tres Bessones. Cost: 30.000 euros. Per cert, que ja l’han hagut d’arreglar perquè la fusta es va esberlar.

Participació ciutadana: Van anunciar pressupostos participatius, consell de la vila, consultes ciutadanes. Res. Van anunciar un pla que s’havia de dir “Digues la teva”, un altre que es deia “Tu decideixes”, un altre que es deia “Tu què faries si fossis alcalde”. En canvi han fet accions sense èxit i amb un cost desproporcionat. L’empresa que fa els processos ja ha ingressat aquest 2016: 31.821 euros.

Transparència i accés a la informació pública: Incompliment de la llei. Nota de 4,8 sobre 10, segons l’índex de la UAB.

Qualitat democràtica: Menysteniment del ple com a expressió sobirana del poble. Per vostès, els plens ara mateix són un tràmit. Si puguessin, ho aprovarien tot en junta de govern. No oblidin que aquest govern està en minoria. Li fem un anunci, senyora alcaldessa. Només negociarem els pressupostos del 2017 si s’asseu a parlar amb nosaltres a la taula, com fa amb altres grups. El que negociem amb Esquerra Republicana acostuma a ser paper mullat. Al final és vostè qui talla el bacallà.

Lideratge i bon govern: Creiem que cal una nova manera de governar basada en la gestió per resultats. La revolució digital pendent en aquest ajuntament també ha de servir per tenir una major capacitat d’anàlisi. Ens preocupa la seva falta de lideratge, senyora alcaldessa. I com supleix això amb unes maneres de fer, de portes endins, que sovint van contra el poble educador, el respecte i la confiança, tal com saben alguns treballadors municipals i alguns regidors del seu govern. De portes endins, la realitat és molt diferent de com es mostra de portes enfora.

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.