I ara, millorar les prestacions del Centre Local de Salut

Junts per Tiana ha traslladat al ple municipal la necessitat d’adaptar les prestacions mèdiques del Centre Local de Salut a la població i el nombre d’habitants de Tiana. Actualment Tiana té la consideració de consultori rural, segons les dades del CatSalut i del contracte amb Badalona Serveis Assistencials (BSA). El poble ja té 8.411 habitants, però manté els serveis de fa 14 anys, quan tenia 2.000 habitants menys. L’Ajuntament pot proposar altres serveis i el CatSalut està obligat a valorar-los.

Junts va reclamar fa mesos a la regidora de Marta Guàrdia (ERC) que demanés el nombre d’usuaris que s’atenien al consultori i el temps d’espera, així com els serveis que es reclamen i que s’han de derivar a Montgat. Per negociar les prestacions, cal fer-ho a partir d’aquestes dades que es van demanar el mes de novembre i que encara no tenim.

Actualment el Consultori Local de Tiana té els serveis de medicina familiar, pediatria i infermeria comunitària. Els mateixos que el 2002 quan es va signar el contracte, però amb 2.000 habitants més. Són els servei que corresponen a un centre d’àrees rurals.

Per aquests motius, durant el ple, Junts per Tiana va traslladar a la regidora de Benestar i Drets Socials saber com es troben les converses entre l’Ajuntament de Tiana i l’empresa BSA, concessionària de les prestacions de salut a Tiana.

Les prestacions que tenim…

Actualment al Centre de Salut hi ha 4 metges de família, 1 pediatre més mig pediatre compartit amb Montgat, 3 infermeres i 2 administratives, una per torn de matí i tarda.

… i les que hauríem de tenir

Segons la memòria del CatSalut del 2014 a la Regió de Barcelona on s’inclou Tiana corresponen 7,5 metges i 6,7 infermeres a poblacions de 10.000 habitants. Per tal de poder definir millor si el nivell de prestacions actuals és adequat per a la població de Tiana, caldria saber el nombre de professionals sanitaris i les hores d’atenció i la gestió de les agendes (nombre de visites, freqüentació i temps de demora en donar dia de vista).

Junts per Tiana també vol saber el grau de confortabilitat que representa per a la població tianenca el fet d’haver de desplaçar-se a Montgat per ser atesos per problemes mèdics fora de l’àmbit de l’atenció del metge de família. També cal estudiar si alguns serveis mancomunats es poden oferir des del consultori de Tiana. Enlloc està escrit que tot el que es mancomuna s’ofereixi des de Montgat, quan la diferència d’habitants entre els dos municipis tampoc és tan gran.

Un any reclamant millores

Des de fa un any, Junts per Tiana està fent un seguiment de la prestació dels serveis al Consultori Local de Tiana. En el ple del mes de novembre, aquest grup municipal va demanar valorar si les prestacions assistencials que s’estan donant són les adequades per a la població actual de Tiana. Per aquest motiu, els regidors electes de Junts, juntament amb el regidor a l’ombra en temes de salut, Ramon Coll, es van reunir amb la regidora Marta Guàrdia i van establir un vincle de col·laboració per començar les converses amb Badalona Serveis Assistencials (BSA) i mirar de millorar el servei en els punts on calgui.

El compromís de Dolors Sabater al sopar a l’Avi Mingo

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona i presidenta de BSA, va marxar de Tiana el dia del sopar organitzat per Junts a l’Avi Mingo, amb el compromís d’estudiar les prestacions que Badalona Serveis Assistencials dóna a Tiana a través del Consultori Local. L’empresa municipal ha reduït el servei d’urgències i especialistes arran de la crisi i les retallades. També hi ha llistes d’espera, per exemple a pediatria. Preguntat pel regidor a l’ombra de Junts en temes de salut, Ramon Coll, Sabater es va comprometre a estudiar millorar el servei que BSA dóna a Tiana.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.