Junts per Tiana vota en contra de l’augment de preus de la piscina d’estiu

Junts per Tiana ha votat en contra al ple municipal de la proposta de l’equip de govern (PSC-ERC) d’apujar els preus de la piscina d’estiu. L’abonament de parella s’apuja de 38 a 48 euros. Una parella amb dos fills menors de 16 anys passarà a pagar 58 euros pel carnet de temporada quan abans pagava 46 euros. L’augment és del 17%.

Junts per Tiana fa mesos que reclama una acció decidida de la regidoria d’Esports perquè el servei de la piscina recuperi la qualitat que va tenir fa anys [vegeu la bateria de preguntes formulada el juliol].

  • És urgent resoldre els problemes de manteniment i higiene: la gespa en mal estat i la falta de neteja de la zona de bany, els vestuaris i el bar.
  • I sobretot cal evitar els problemes de sobreocupació que es van produir la temporada passada. Alguns tianencs amb abonament no van poder entrar els dies més forts de l’onada de calor perquè s’havia superat l’aforament.

Junts per Tiana creu que la sobreocupació ha vingut motivada per una molt mala gestió del conflicte pels aparcaments de pagament a la platja de Montgat. L’Ajuntament de Tiana va oferir accés a la piscina d’estiu als montgatins a preu de tianenc a canvi que Montgat habilités una zona d’aparcament per a tianencs a la platja a una preu reduït. L’agrupació d’electors creu que Tiana va cedir davant una injustícia:

  • No es pot fer pagar per aparcar per agafar el tren perquè això encareix indirectament el preu del transport públic i en desincentiva l’ús.
  • L’Ajuntament de Montgat no pot fer pagar per aparcar en uns terrenys que pertanyen a la Diputació de Barcelona.

La contrapartida per rebaixar el preu d’aparcar a la platja ha provocat problemes de sobreocupació a la piscina descoberta de Tiana. De cop, el nombre d’abonats va pujar en 780, quan l’aforament de la piscina municipal és de 340 persones [o 430 segons les dues dades diferents que ha donat el mateix Ajuntament]. Un 47% dels abonaments de la temporada 2015 corresponen a veïns de Montgat i el 53% restant a veïns de Tiana.

“Vostès van incloure una contrapartida al conveni amb Montgat que no podíem oferir per falta de capacitat. Van vendre prop de 1.700 abonaments, quan la capacitat és de 340 persones”, va assegurar durant el ple el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra.

“I com ho resolen? En comptes d’admetre l’error i refer el conveni, apugen preus i s’inventen unes tarifes per trams horaris”, va afegir.

L’abonament per trams és una novetat d’aquest any i permet agafar només l’horari de matí o de tarda, o només juliol o només agost, entre altres opcions.

L’equip de govern justifica l’increment de l’abonament complet i de les entrades de dia per la posada en marxa d’un nou sistema de cobrament d’entrades i recorda que els preus feia anys que estaven congelats.

“No veiem motius per a aquest augment de preus. Si volen regular l’oferta i la demanda, canviïn el conveni amb Montgat. Vindran 700 usuaris menys de cop“, va afirmar Salvatierra al ple. “Si es tracta de repercutir en l’usuari el canvi del sistema de cobrament, facint-s’ho mirar. Un 17% d’increment de preus és molt. I creiem que hi ha altres prioritats en innovació a l’Ajuntament de Tiana abans d’invertir 10.000 per digitalitzar la venda d’entrades”.

Sobre el manteniment, Isaac Salvatierra va denunciar al ple que el servei externalitzat a una empresa “no s’està prestant correctament”. En aquest sentit, va fer un agraïment públic a les famílies que van gestionar la piscina durant els primers anys “quan el servei s’adjudicava a famílies de Tiana”:

“Vull agrair públicament la feina desenvolupada durant anys per la família Merlo (l’Epi i tota la seva família) i la Paquita Garcia. Jo era petit i recordo que ens feia ràbia que fossin tan estrictes, però amb el temps hem vist que calia fer-ho així: s’ha demostrat que van aconseguir tenir la piscina impecable durant anys. Fins i tot es pot distingir entre els usuaris dels 80 i els nous usuaris perquè els dels 80 continuen descalçant-se quan entren a la zona de bany. Revisin com s’està fent el manteniment”.

Salvatierra va acabar la seva intervenció citant un comentari al Facebook d’una veïna de Tiana:

“Molt be doncs tornen a sortir mal parats, despres del estat deplorable de la piscina de l any passat, ara ens apujant la cuota 10 euros mes…. Ahhh pero no podem dir res perqué hi han noves modalitats de carnet les quals en limiten l entrada…. I sense oblidar que amb les mateixes condiciones economiques siguis resident a tiana o a Montgat….. Molt be un cop mes enhorabona Ajuntament per la feina ben feta i per lluitar pels nostres beneficis”.

Escolta aquí la intervenció

 

Increments de preus de la piscina d’estiu:

Parelles: 10€. De 38€ a 48€.
Individual adult: 8€. De 26€ a 34€ (a partir dels 21 anys).
Individual jove: 5€. De 15€ a 20€ (De 16 anys a 21 anys).
Menors que s’afegeixen a l’abonament familiar: 1€. De 4€ a 5€.

Entrada diària: 2€. De 9€ a 11€ (adults)
Entrada diària infantil: 1€. De 5€ a 6€. (infantil)

Aquest estiu, després dels problemes d’aforament, l’Ajuntament va fer una jornada participativa per parlar de possibles propostes per solucionar el conflicte. Durant la reunió es va proposar apujar els preus només als usuaris no empadronats. Ho va recollir La Local-Ràdio Tiana en aquesta notícia.

Et pot interessar

Un Comentari

  • Laura Font 12 d'abril de 2016   Reply →

    És totalment surrealista l’acord que arriba l’ajuntament de Tiana amb el de Montgat, dit vulgarment sembla una clara “baixada de pantalons”, no ho sé veure d’una altra manera.
    Vull pensar que hi ha beneficis ocults els quals reben alguns membres de l’ajuntament, sino no m’ho explico.
    Fa ràbia i impotència intentar disfrutar de la piscina del teu poble el qual pagues impostos i tinguis la incomoditat moltes vegades de no poder-ho fer per excessiva acumulació de gent de fora.

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.