Els veïns del carrer Roderich Robert, pendents del pressupost per millorar el carrer

Junts per Tiana ha traslladat al ple de desembre quatre qüestions que afecten veïns de diverses zones de Tiana que es van posar en contacte amb l’agrupació d’electors. L’agrupació d’electors ha fet una reunió amb ells per conèixer cada cas i els ha aconsellat i ajudat a presentar les instàncies a l’Ajuntament per mirar de resoldre els problemes. En alguns dels casos, la situació es remunta a mesos o fins i tot anys.

Vetllar perquè l’Ajuntament atengui les queixes dels veïns és una de les funcions del Síndic de Greuges, figura que Junts per Tiana reclama de manera urgent, tal com ja va manifestar al ple d’octubre en un prec.

Junts ha assumit un paper de Síndic de Greuges davant els veïns, explicant quina és la via per fer la queixa i ajudant-los a organitzar-se per entrar les instàncies. L’últim pas ha estat entrar el prec al ple municipal per agilitzar les respostes i, si és possible, les solucions.

 

Canonades d’uralita i vorals intransitables al carrer Roderich Robert

El problema: Al carrer Roderich Robert fa 25 anys que no s’hi fa res, segons els veïns. Reclamen que s’asfaltin els vorals i que es canviïn les canonades de l’aigua, que tot apunta que són d’uralita (fibrociment).

La resposta: L’alcaldia envia un mail als veïns amb un pressupost aproximat de les obres i argumentant que es pot mirar de demanar una subvenció per l’execució. En el ple es confirma que les canonades són d’uralita i que el 18% dels carrers de Tiana estan en aquesta situació.

La mediació: Junts aconsella entrar una instància conjunta dels veïns amb les fotografies dels punts negres del carrer. També es recomana demanar una reunió amb urbanisme.

La solució:  Pendent encara. L’equip de govern comunica als veïns que es pot demanar una subvenció per a l’arranjament del carrer l’any que ve.

 

Aquesta és l’exposició del problema de la regidora de Junts, Cristina Comas i la resposta d’urbanisme i alcaldia.

Cronologia

Agost del 2015

Junts rep la demanda d’un veí perquè els ajudem a posar-se en contacte amb l’Ajuntament i resoldre els problemes que tenen. Asseguren que en els últims 25 anys el consistòri no hi ha fet cap millora i que se senten desamparats perquè no els fan cas.

3 de setembre del 2015

Junts es reuneix amb els veïns per conèixer de primera mà la situació

29 de setembre del 2015

Junts assessora als veïns sobre com entrar la queixa formal a l’Ajuntament. Es recomana fer una instància acompanyada de les firmes dels afectats i un dossier de fotografies.

20 de novembre del 2015

Els veïns entren la instància i tota la documentació a l’Ajuntament.

24 de novembre del 2015

El portaveu, Isaac Salvatierra, porta el tema a la comissió informativa de presidència el prec on es demanen solucions per als veïns del carrer Josep París.

  Prec veïns c/ Roderich Robert (161,6 KiB)

25 de novembre del 2015

8 hores després d’entrar el prec a la comissió informativa, els veïns reben a les 9:14 h. un correu electrònic d’alcaldia explicant que s’està elaborant un projecte de reurbanització global que afecta tot el carrer. Se’ls diu fins i tot el pressupost aproximat dividit en dos trams: 380.000€ i 85.000€. Es concreta, a més, que el pressupost pel 2016, en el capítol d’inversions, preveu un seguit d’intervencions a la via pública a finançar amb subvencions d’altres administracions.

1 de desembre del 2015

Junts porta el prec dels veïns del  carrer Roderich Robert al ple. L’alcaldessa nega haver enviat cap mail i posa en dubte que l’obra s’acabi fent. La regidora d’urbanisme desconeix la queixa i la resposta de l’Ajuntament.

10 de desembre del 2015

El portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, es reuneix amb la regidora d’urbanisme i l’enginyer municipal. Els serveis tècnics confirmen que les canonades del són de fibrociment però també asseguren que no hi ha cap llei que obligui a canviar-les. Informen que en total hi ha un 18% dels carrers del poble en aquesta situació i mostren els plànols de la xarxa. També insisteixen que mai s’han barrejat les aigües fecals amb l’aigua potable.

15 de desembre del 2015

Junts informa als veïns del resultat de la reunió i els aconsella demanar una reunió amb la regidora d’urbanisme i l’enginyer municipal per conèixer les explicacions de primera mà i resoldre dubtes.

 

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.