El ple del mes d’octubre

ÚLTIMA HORA

Els comerciants de l’ACIST han fet retirar el punt 4 l’ordre del dia que portava a votació obrir el 16 de setembre i perdre una festa local. L’ACIST acaba de comunicar a l’Ajuntament que no hi estan d’acord i que volen mantenir com a festa local el 16 de setembre, Sant Cebrià.

Així ho acaba d’informar Secretaria als grups municipals:

IMG_2182

 

L’equip de govern proposava canviar-la pel 15 d’agost, festiu que es permet obrir perquè Sant Cebrià cau en divendres l’any que ve. L’equip de govern també s’havia compromès a consultar-ho als comerciants abans del ple. L’ACIST tenia reunió per decidir-ho dimarts, el mateix dia del ple. En tenir coneixement de la proposta s’han adreçat a l’Ajuntament per aturar la proposta d’acord.

Aquest matí s’ha convocat el ple municipal del mes d’octubre.

Entre els punts hi ha les mocions conjuntes sobre l’acollida de les persones refugiades i la de suport al president Artur Mas arran de la imputació pel 9N. Es porta a aprovació la comissió de seguiment del catàleg de patrimoni i una lleu rebaixa dels preus de l’escola bressol.

Aquí teniu l’ordre del dia:

  Ordre del dia ple octubre 2015 (43,1 KiB)

 

Junts presenta al ple tres preguntes i un prec:

Junts per Tiana presenta al ple de dimarts el prec perquè es comencin els tràmits per nomenar el Síndic de Greuges local. La figura està vacant des del 2008 i és bàsica per a la implantació i seguiment de la llei de Transparència que ha d’entrar en vigor a finals d’any. El Síndic local garanteix el dret de tots els veïns i veïnes de Tiana a una bona administració.

La recuperació de la figura del Síndic de Greuges és un dels punts del programa electoral de Junts per Tiana. Per l’agrupació d’electors és bàsic mantenir el compromís amb els seus votants (725) i desenvolupar, en la mesura que sigui possible, des de l’oposició, el programa electoral.

Un altre punt que Junts porta al ple i que figura en el programa electoral és la concessió del bar de El Casal de Tiana. El termini d’adjudicació s’ha esgotat i cal tornar a adjudicar el servei. La proposta de Junts és canviar i millorar el plec de condicions. Actualment el cànon mensual és de 3.500€ al mes, aproximadament. Aquest pagament fa difícil que el casal del poble tingui preus populars i un servei adequat. Per aquest motiu Junts porta les condicions per a la nova adjudicació al ple.

A més el grup municipal de Junts per Tiana traslladarà al ple diverses qüestions en el punt final de precs i preguntes orals.

El ple és dimarts, 6 d’octubre, a les 19h. El podeu seguir en directe des de la Sala de Plens de l’Ajuntament de Tiana, des de Ràdio Tiana (107.2 FM) o bé pel twitter de @juntstiana amb l’etiqueta #pletiana.

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.