Resum del ple de setembre 2015

Junts per Tiana va donar suport a la declaració institucional d’acollida als refugiats i va demanar que es dissenyi un pla d’acompanyament pels que vinguin a Tiana. Està previst que a Catalunya n’arribin 2.000, 40 dels quals es podrien allotjar a l’antic seminari de la Conreria, ara gestionat per la Fundació Pere Tarrés.

 

El portaveu de Junts, Isaac Salvatierra va reivindicar la necessitat de començar a treballar en el llibre blanc de la cultura després que l’equip de govern no autoritzés fins al mateix dia el concert dels Lakatans al Casal de Tiana amb Kitflus i Santi Arisa. En el ple també es va constatar la manca de previsió de l’equip de govern per desplegar la llei de transparència que entra en vigor el 31 de desembre.

 

Junts va preguntar també com estan els tràmits per iniciar el procés per nomenar el nou director de Ràdio Tiana. El regidor de comunicació, Ricard Fabra diu que està tot a punt i que la plaça es convocarà en breu. Va agraïr la col·laboració de Junts, tant per fer el plec de condicions del concurs públic per la plaça de director,  com les gestions per posar en marxa l’emissora municipal després del llamp.

 

La manca de comunicació entre govern i oposició es va posar de manifest en diferents punts del ple. Un d’ells el debat sobre els efectes del llamp. Junts va recordar que després d’una incidència d’aquest tipus cal convocar una Junta de Portaveus per informar a la resta de regidors.

 

L’agrupació d’electors també va demanar que l’espai de la revista municipal dedicat als grups municipals deixi de dir-se “El galliner”. En aquest punt l’oposició va tornar a posar sobre la taula la manca de comunicació i informació interna, ja que els regidors de l’oposició han desaparegut de la revista municipal i l’equip de govern diu que no en sabia res.

 

Junts va fer un prec a l’equip de govern perquè es faci l’avaluació de riscos dels llocs de treball de l’Ajuntament de Tiana. És un document que va més enllà dels riscos psicosocials i que totes les administracions i empreses estan obligades a fer. Inclou tant els riscos físics com els psíquics. Junts va fer el prec al govern perquè en el menor temps possible deixem d’estar vulnerant la legalitat i es procedeixi a fer l’avaluació de riscos laborals, fent especial incidència en els riscos psicosocials dels treballadors de l’Ajuntament de Tiana. El regidor de recursos humans, Ricard Fabra, es va comprometre a fer-lo el més aviat possible.

El proper ple serà el dimarts, 6 d’0ctubre a les 19h.

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.