Junts demana saber els efectes del llamp

Junts per Tiana ha entrat aquesta setmana una nova bateria de preguntes al registre municipal. Són bàsicament qüestions que fan referència a temes d’última hora que no han tingut cap mena d’infomació per part de l’equip de govern i que tenen un interès rellevant.

Entre les preguntes hi ha els efectes del llamp i el nou lloc per celebrar la nit de DJ de la Festa Major que passa del parc del camp de futbol vell a la zona poliesportiva.

Junts demana tots els informes tècnics i policials sobre els desperfectes ocasionats pel llamp i si el canvi d’ubicació de la nit de DJ de la Festa Major respon a recomanacions policial,així com si s’han establert altres mesures per evitar els incidients dels darrers anys.

Aquestes són les preguntes de Junts a l’Equip de Govern

Arran de la tempesta amb aparell elèctric del passat divendres, 31 de juliol, i del llamp que va impactar a l’Ajuntament i a Ràdio Tiana, el grup municipal de Junts per Tiana voldria adreçar les següents preguntes a l’alcaldessa en funcions, Marta Guàrdia, i al regidor Xavier Doñate:

– Quins van ser els efectes del llamp? Quins desperfectes van provocar, tant a l’Ajuntament com a les instal·lacions de Ràdio Tiana? Quina és la situació actual?

– Quines altres incidències hi va haver a la resta del poble? Quina és la situació actual? Hi ha encara carrers sense llum o amb problemes en les línies de telèfon?

Atès que aquest any la nit de DJ de la Festa Major es farà a la zona poliesportiva i atès els incidents que hi hagut els darrers anys, el grup municipal de Junts per Tiana voldria adreçar les següents preguntes a la regidora de cultura, Núria Blasco:

-S’ha demanat algun informe policial de la Policia Local o els Mossos d’Esquadra a l’hora de dissenyar la Festa Major d’enguany?

-S’ha requerit reforç policial per a la Festa Major?

-Al marge del canvi d’ubicació, quines altres mesures s’han previst?

IMG_0458Arran de l’estat de deteriorament de la finca de can Riera i del cordó policial que darrerament hi ha posat la policia local, el grup municipal de Junts per Tiana voldria adreçar les següents preguntes a l’alcaldessa en funcions i regidora d’urbanisme, Núria Garcia:

– Quin és el motiu del precinte policial?

– Quin és l’estat estructural de la casa?

– Junts va demanar una visita amb tècnics municipals durant el mes de maig. No se’ns va negar però no se’ns va donar dia ni hora per fer-la. Reiterem la petició i demanem podem visitar la finca de can Riera amb els tècnics municipals pertinents per motius de seguretat i per conèixer l’estat de la casa.

També voldríem tenir accés a la següent informació:

– La relació de dietes pagades als membres del govern (tot tipus de dietes) des del mes de juliol del 2014 fins al juliol del 2015.

– Tots els informes que els serveis tècnics, policia i tècnics externs hagin pogut fer i que formen part de l’expedient de desperfectes pel llamp que s’està preparant per a l’asseguradora.

Sense respostes

De moment, l’equip de govern no ha respost cap pregunta de les que s’han enviat des de que ha començat el mandat. Part de la documentació reclamada sí que s’ha pogut recollir perquè la llei preveu que davant el silenci administratiu, cinc dies després de la petició, es pot passar a recollir la documentació.

Junts ha tornat a recordar les preguntes que falten per respondre adjuntant l’artícle  77 de la llei Reguladora de las Bases del Règim Local que estableix un termini de 5 dies per donar resposta a les demandes dels regidors i que no concreta que aquestes informacions hagin de ser informes i/o documentació per escrit. És per això que es torna a demanar una resposta en el termini més breu possible.

Artículo 77.
Todos los miembros de las Corporaciones locales tienen derecho a obtener del Alcalde o Presidente o de la Comisión de Gobierno cuantos antecedentes, datos o informaciones obren en poder de los servicios de la Corporación y resulten precisos para el desarrollo de su función.
La solicitud de ejercicio del derecho recogido en el párrafo anterior habrá de ser resuelta motivadamente en los cinco días naturales siguientes a aquél en que se hubiese presentado.

Aquest mateix artícle també queda recollir en el ROM (Reglament orgènic Municipal)

  ROM (Reglament Orgànic Municipal) (160,0 KiB)

Preguntes pendents de resposta

Preguntes entrades el 7 de juliol del 2015

Preguntes entrades el 28 de juliol del 2015

Si ens vols fer arribar qualsevol incidència, problema o preocupació, pots fer-ho enviant un correu a: junts@juntstiana.cat. El govern a l’ombra de Junts t’escolta, analitza la situació i, si cal, la porta al ple.

Foto de capçalera: La Local-Ràdio Tiana

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.