“Als vells partits els demanem: deixeu-nos passar, volem dedicar els millors anys de la nostra vida al nostre poble”

El cap de llista de Junts, Isaac Salvatierra, va centrar el debat electoral de candidats a defensar una Tiana més viva -que no es converteixi en un poble dormitori-, una Tiana verda pensada per a les persones i una Tiana amb un Ajuntament més transparent, eixos centrals del programa de l’agrupació d’electors.

“Un poble sense comerç es mor. És un poble dormitori”

Les propostes per dinamitzar el comerç van centrar bona part del primer tram del debat dissabte a la Sala Albéniz. Salvatierra va exposar els eixos bàsics per fer un comerç viu i perquè a Tiana s’hi vingui a comprar i treballar.

“Hem d’amortitzar el deute però hem de posar el superàvit al servei de la recuperació econòmica”, va exposar Salvatierra durant el debat. “El comerç tianenc està en crisi, hem d’impulsar plans innovadors perquè la gent compri al centre”. Junts creu que calen mesures austeres però ingenioses per acabar de sortir de la crisi: “Tenim propostes que costen 0 euros. Podem aconseguir un poble viu sense gastar molts diners”.

DEBAT ELECTORAL-27

“Sap qui està estudiant la moneda local? Santa Coloma de Gramenet: la renovació del PSC, amb Núria Parlón”

L’estudi d’una moneda local que Junts incorpora en el seu programa és un dels temes que s’ha posat sobre la taula aquests últims mesos, no només a Tiana. A Catalunya hi ha unes 20 monedes socials d’àmbit reduït amb diferents nivells de participació dels ajuntaments. Monedes com el RES a Girona , la Turuta de Vilanova i la Geltrú o l’Eco a Manresa són exemples d’aquesta tendència en alça. A tot el món hi ha uns 4.000 sistemes de moneda local. L’exemple més destacat és el WIR, la moneda complementària suïssa per a les pimes. L’alcalde de Bristol cobra tot el seu sou en la moneda local per donar exemple.

Junts proposa calcular l’impacte de la mesura amb un estudi com el que està fent l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (LM3). Per això, i davant les crítiques, el candidat de Junts va haver d’informar la candidata del PSC que el seu partit, en altres municipis com Santa Colomo o Granollers, també es planteja aquesta mesura: “Sap qui està estudiant la moneda local? Santa Coloma de Gramenet: la renovació del PSC, amb Núria Parlón”. Salvatierra va argumentar durant el debat que “la moneda local assegura que els diners reverteixen en l’economia local”.

Ràdio Tiana: “La crisi del comerç local se situa al centre del debat econòmic

Isaac Salvatierra al debat

“Educació és inversió de futur. Hem d’abaixar les quotes d’escola bressol i atendre els serveis bàsics”

El segon bloc del debat, centrat més en les polítiques socials, l’educació i la cultura, va tornar a donar voltes a com fer de Tiana una poble viu. Junts ho té clar i així ho va explicar el cap de llista Isaac Salvatierra: “Hem de connectar totes les Tianes. Crear un espai de trobada, fer que el poble no es mori”. “El casal ha de tornar a ser el punt neuràlgic de la nova Tiana viva.” “Hem d’aprofitar la força dels joves i l’experiència de la gent gran. Volem un poble d’art i cultura”. I tot sota el mateix paraigua de poble educador que planteja Junts.

“S’ha de replantejar la Festa Major. Hi ha informes de la policia i no n’han fet cas”

Els candidats es van encallar en com resoldre els conflictes que hi hagut els darrers anys durant la nit de dissabte de la Festa Major. Els partits que estan al govern admeten que no hi ha res a fer. El PP va arribar a dir que una flor no fa estiu. Salvatierra va rebatre: “No podem llençar la tovallola amb el tema de la Festa Major. Hem de prendre mesures amb el que passa el dissabte a la nit durant la Festa Major”.

“Hem de ser capaços de fer-ho fàcil i intentar arribar a grans acords entre tots. Ens podem entendre”

El candidat de Junts va demanar un compromís per canviar el clima polític de confrontació. Va admetre que hi havia punts dels programa dels altres partits que li agradaven i va argumentar que és possible arribar a acords entre tots i tirar endavant projectes de tots.

Sobre la manera de fer, informar i actuar, el cap de llista de Junts va fer un anàlisi sobre la transparència més enllà de penjar en una web documentació municipal: “La transparència és una mesura anticorrupció. És un canvi cultural”

“Als vells partits els demanem: deixeu-nos passar, volem dedicar els millors anys de la nostra vida al nostre poble”

“Valoro l’experiència. Tinc un gran respecte pels que han governat, i més en temps de crisi. Però crec que ara mateix pesa més la capacitat de reformar. És per això que als vells partits, als veïns de Tiana, us demanem: deixeu-nos passar, deixeu-nos passar, sisplau, volem dedicar els millors anys de la nostra vida al nostre poble”.

Així va tancar el debat el cap de llista de Junts. Explicant el projecte de l’agruapció d’electors i la necessitat del canvi en la manera de fer política.

FullSizeRender(20)

El debat electoral es pot descarregar en aquest enllaç de La Local-Ràdio Tiana

 

Et pot interessar

Un Comentari

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.