Tupper Junts: entre la tradició i la modernitat

L’Isaac arriba directe de la feina i la Cristina s’escapa un moment de la peixateria. La Marina els espera al carrer Sant Bru. Arriben carregats, amb el berenar i entre petons i copets a l’esquena paren taula i comencen el primer Tupper Junts.

Hem cuinat el programa a foc lent, però si cal el rectificarem de sal. L’expliquem i recollim les preocupacions i idees que van sortint durant més d’una hora de reunió, amb aquell aire de coneixement expert del dia a dia d’un bocí de Tiana.

Cristina Comas i Isaac Salvatierra al Tupper Junts

Estan preocupats pel patrimoni i perquè no es perdi la documentació sobre la història de Tiana ni el passat del poble que no està escrit. Els veïns fan el seu anàlisi sobre la mobilitat: “Abans els cotxes eren més petits i no n’hi havia tants”,  “el poble no està adaptat en absolut”… I fan broma sobre fer un funicular -com el que va projectar fa més d’un segle l’alcalde Joan Garí- per salvar els carrers costeruts.

La majoria de veïns compren a Tiana, però els preocupa l’oferta comercial, els preus i el tancament de les botigues que hi hagut els darrers mesos. Creuen que la millor promoció de les botigues del poble és la seva proximitat i que cal ajudar-los en aquest sentit. “S’han muntat negocis no viables. Falta assessorament”, diuen.

Marina Perejuan al tupper junts

“Hay una Tiana que son ustedes y otra que no conozco. Que es dormitorio” I així engega el debat en Matías, que fa dos anys que viu a Tiana, sobre el poble viu i la integració. “Siempre somos los mismos que compramos en el pueblo y que estamos en el centro”. Diuen que cal més informació dels actes, però l’Isaac puntualiza que les coses que estan ben fetes funcionen, com el Tast. “La integració te l’has de treballar”, diu la Dolors, que ens ha fet d’amfitriona i fa dos anys que estira en Matías perquè conegui Tiana i faci vida al poble. “És molt fàcil que ens convertim en un suburbi”, conclouen.

Preocupats per les petites coses de poble, fan el seu anàlisi sobre la política local: “Els partits grans van a fer coses macro i tenen altres aspiracions”. “No els importem gran cosa. Ells fan però no pensen en el poble”. Tot i això,  veuen les eleccions municipals com un eina “per arreglar el poble” i abans de marxar una de les veïnes ens etziba: “Jo sé que molta gent us votarà. A casa meva, tots!”

 

tupper junts

Gràcies per acollir-nos amb tanta alegria i fer-nos arribar el que teniu al cap sobre Tiana.

Si vols fer un tupper junts clica aquí.

[flickr_set id=”72157652302234350″]

Et pot interessar

Un Comentari

  • kote 14 de maig de 2015   Reply →

    Perqué dieu que esteu preparats?

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.